12-18 Aralık Yerli Malı haftası olarak kutlanıyor. Çocuklarımız sınıflarında yerli malı haftası etkinlikleri ile “Yerli Malı” konusunda bilgi sahibi oluyorlar. Ülkemizde üretilen mahsulleri hem tadarak hem de bu mahsuller hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Etkinliklerle eğlenceli hale gelen bir haftaya dönüşüyor. Peki Yerli Malı ne demek? Yerli Malı ; ülkemizde üretilen, kendi kaynaklarımızı imkanlarımızı kullanarak ürettiğimiz yetiştirdiğimiz ürünler anlamına gelmektedir.

Yerli malı ürün kullanmak ülkemizin gelişmesine, üretimin daha da artmasına ve kendi markamızı oluşturmada önemli yere sahiptir . Yerli üretim sayesinde hem ülkemizde çalışanlarımız açısından hem de kendi kaynaklarımızı kullanmak paramızın da ülkemizde kalmasına katkı da bulunur.  Bu sayede üretimin artması, daha fazla insan gücüne istihdam sağlar, ülke daha çok gelişir. Bir millet için kendi  üretimini yaptığı malları  kullanmak  çok değerlidir. Yerli malı üretmek kadar ürettiğimiz evimizde kullandığımız ürünleri de israf etmeden kullanmakta bir o kadar önemli. Kaynaklarımıza sahip çıkmamız gerekmekte. Maalesef artık dünya eskisi gibi değil bunu artık hepimizin kabul etmesi gerekiyor. Globelleşme denen kavrama ayak uydurmak zorunda kalıyoruz. Son zamanlarda tüm üretilen malların değil kendi ülkemiz içinde tüm dünyada satılmasının nedeni bu globelleşmedir. Kendi ürettiğin ürünlerin kendi ülkene yeterli gelip dış ülkelerde de satılarak yeni dünyada yerini oluşturduğun zamanlardayız. Çünkü üretim olduğu kadar tüketim de var. Kendi kaynaklarını kullanıp üretmek ve bunları tüketmek her açıdan ülkemize katkısı vardır.

Sonuç olarak insan var olduğu sürece üretim de tüketim de her zaman olacaktır. Önemli olan yerli ve milli olana yönelmek. Böylece hem kendi paramız  değer kazanır hem de biz ülke olarak kendine yeten bir ülke haline geliriz.