Günümüzde para kazanmak çok zor. Özellikle evden çok fazla çıkamadığımız şu zamanlarda işi olmayanların sıfırdan bir iş bulması neredeyse imkansız. Halbuki internet hayatımızın çok büyük bir bölümünü ele geçirmişken internetten para kazanmak şu anki durumundan daha yaygın olmalı.
Mesela blog kurmak…

Yeteri kadar bilgi sahibi olduğunuz bir hobiniz ya da yeterli araştırma kaynağına erişiminiz olan konular varsa, kendi yazılarınızı yazmanız için hiçbir engeliniz kalmıyor diyebiliriz. Bir profesyonele hazırlatabileceğiniz; hatta belki kendiniz hazırlayabileceğiniz bir site ile kendi blog yazılarınızı yazmaya başlayabilirsiniz. İnternet üzerinde kendi sitenizi oluşturmanıza yardım edeek birçok materyal ve kaynak var. Bu kaynaklarla kendi web siteniz için alan adınızı, şablonlarınızı ve sitenizin genel tasarımını seçebilir ve kendi sitenizi oluşturabilirsiniz. 

Oluşturduğunuz site ziyaretçilere hizmet vermeye başladığında, her tıkta para kazanmanıza yardımcı olacak Google Adsense’e kayıt olarak siteniz üzerinden kazandığınız parayı arttırabilisiniz. Siteniz ne kadar çok trafik alırsa daha yüksek kazanç potansiyeli o kadar yüksek olacaktır.