Herkesin yaş alma hızı, genetiğine, beslenme şekline, korunmasız güneşe maruz kalıp kalmamasına ve birçok dış etkiye göre farklılık gösterir. Hacim kaybı, güneş, ciltteki kolajen ve elastiğinde yaşanan düşüş ve ciltte meydana gelen değişimler… Bunların hepsi yaşa bağlı olsa da, pek çoğunun altında yatan en büyük etken hormonlardır. Yüzdeki yaşlanma belirtilerinin altında yatan bir diğer etkinin de kemik kaybı olduğunu belirtmek gerekir. Alında, elmacık kemiklerinde, çenede meydana gelen kayıplar…

Kronolojik yaş artarken fizyolojik, zihinsel ve ruhsal genç kalma hali için kaliteli bir uyku düzeninin arkasından gelen yüzyılımızdaki en önemli konu stres yönetimidir. Çok sağlıklı besleniyor olsanız dahi, stresinizi yönetemiyorsanız ve bu sebeple kanınızda ki kortizon seviyesi kronik olarak yüksekse hızlı yaşlanma sürecinin başlaması için yeterlidir.

Hızlı yaşlanmayı durdurmak için ne yapmamız gerekir?

Bol su için;

Su içmek için susamayı beklemeyin. Günlük su tüketiminizin azaldığında ciltte kuruluk başlar ve göz altında mor halkaya belirginleşmeye başlar. Hiçbir efor harcamadan sadece su içerek daha genç görünmek için ilk adımı atabilirsiniz.

Nemlendirici kullanın;

Yorucu bir günün ardından cildimizi güzelce temizledikten sonra yumuşak hareketlerle süreceğiniz nemlendirici kremler anında etki göstererek cildinizin canlanmasını sağlıyor. Eğer nemlendirici kreminiz yoksa yumuşak cildi tahriş etmeyecek bir beze buz kalıplarını koyarak yumuşak dokunuşlarla cildinize uygulayabilirsiniz.

Spor Egzersiz Yapın;

Düzenli yürüyüş ve egzersiz yaparak kaslarınızı güçlendirebilirsiniz. Spor yapmak sizi sadece genç hissettirmez, kromozomlarınızdaki yaşlanma sürecini yavaşlatır. Kısacası düzenli egzersiz ile birkaç yıl geriye gitmek mümkün.

Verimli Uyku Geçirin;

Uyku vücudumuzu iyileştirir, hücreleri yeniler. Eğer kötü kalitesiz uyku düzeniniz varsa bu süreç asla kendini tamamlamaz ve olduğunuzdan daha yaşlı görünmeye başlarsınız.

Beslenmenize dikkat edin;

Günlük beslenme rutininize Omega-3 yönünden zengin besinleri mutlaka ekleyin. Cildinizi daha genç, esnek ve sağlıklı gösteren C vitaminli gıdaları tüketmeyi ihmal etmeyin.

Kıyafet seçine özen gösterin;

Size iyi gelen renkleri ve stilleri belirleyin. Dolabınıza alacağınız birkaç yeni parça ile enerjinizi yükseltebilirsiniz.