Mihrimah sultan cami

Kanuni sultan süleymanın Hürrem sultandan doğma kızı mihrimah sultan için mimar sinana yaptırdığı camidir. Caminin hikayesi mihrimah sultanın ismiyle alakalıdır.

Mihrimah ismini ayırdığımızda “mihr” güneş anlamına , “mah” ise ay anlamına gelmektedir ve bu iki Sözcüğün birleşiminden elde edilen mihrimah isminden yola çıkarak elde edilen cami mimar sinanın mihrimah sultana olan aşkının önemli bir simgesidir. 21 mart tarihinde güneş caminin bir minaresinden batarken diğer minaresinden de ay doğmaktadır.

Pera palas hotel

Pera palas hotel elektirikli asansörün, sıcak suyun, elektiriğin ilk kullanıldığı hoteldir. Bu yüzden İstanbul için çok önemlidir, bu kadar değerli olmasının diğer bir sebebi iste Mustafa Kemal Atatürkün bu hotelde pek çok kez ağırlanması hatta 101 no lu odanın atatürkün şahsi odası olmasıdır.

Ayasofya cami

Ayasofya cami hakkında birçok rivayet bulunmaktadır. Ama bu rivaletler arasında en etkileyici olanı, Ayasofyanın yapımı sırasında çok yoğun bir şekilde çalışan mimar mermer bakmaya giderken kiliseyi emanet edebileceği güvenli birisini arar ama bir türlü bulamaz. En sonunda küçük oğlunu gözcü olarak bırakmaya karar verir. Oğluna ise ben gelene kadar kiliseye göz kulak ol der. Daha sonrasında bir melek küçük oğlana babanı cail çağır onunla çok önemli bir şey konuşmam lazım der. Küçük oğlan ne kadar babam kızar desede meleğin ısrasına dayanamayıp sonunda  babasını çağırmaya karar verir. Çocuğun bu iyiliği karşısında melek küçük oğlan gelene kadar kiliseye kendisi göz kulak olacağı sözünü verir. O günden sonra küçük oğlan birdaha oraya dönemediği için ayasofyanın melek tarafından korunduğuna inanılır.