Tavuklar Neden Uçamaz

Sanılanın aksine tavuklar uçabilen ama kötü uçan hayvanlardandır. Türüne göre tavuklar 3 metre kadar yükselebilir ve tek uçuşta 12-13 metre uzağa gidebilirler .tavukların kötü uçan canlılar arasında olmasının nedeni ise tavuklarının kanatlarının küçük olması ve vücutlarının bu ağırlığı kaldıramamasıdır.

Boğalar Neden Kırmızı Rengini Sevmez

Boğaların kırmızı görünce sinirlendiği bilgisi aslında yanlıştır bu sadece bir inançtır. Eskiden matadorlar genellikle kırmızı renk giyindikleri için bu bilgi yanlış yayılmıştır. Aslında boğalar renk körüdürler ve kırmızı rengini veya diğer hiçbir rengi ayırt edemezler

Kangurunun Kesesi Ne işe Yarar

Kangurularda keseler sadece dişi kangurularda bulunur. Bunun nedeni ise yavrularına doğduklarında bu keselerde bakmaları ve sütlerini bu kesede içirebilmeleridir. Yavru kanguru yaklaşık 6 ay sonra keseden çıkar ve 8 ay sonra keseye sığamayacak kadar büyüdüğü için kafasını keseye sokarak 1 yaşına kadar beslenmesine devam eder.

Sivrisinekler Kışın Nereye Kaybolur

Sivrisinekler kışın hayatlarının başladığı yer su da bulunur.Kış ayların da bu sinekler başka şekiller de lavlarda yumurtalarda  pupalarda yaşar.

İnekler Neden MÖÖ ler ,

İnekler de tüm canlılar gibi birbirleriyle iletişim kurmak hisselerini aktarmak için böğürürler. Birbirlerine ve çiftçilerine söyleyecekleri anlatacakları hiç bitmez.

Kediler Konuşur mu

Kediler insan dilini yorumlayabilecek bilişsel yetilere sahip değildir. Ne söylendiğini tam bir gerçeklikle anlayamazlar ama tüm canlılar gibi sevgiyi çok içten hissederler.