Günümüzün en popüler sektörü haline gelen E-Ticaret gün geçtikçe daha da büyümeye devam ediyor ve hem üretici hem de tüketici tarafından alternatiflerin çok olmasından dolayı birçok kolaylık ve olanak sağlamaktadır. E-Ticaret genellikle fiziksel ürünlerin online satışını ifade eder; ancak internet üzerinden yapılan her türlü ticari işlem genel olarak e-ticaret olarak adlandırılır.

Perki E-Ticaret nedir? E-Ticarete nasıl başlanır?

E- Ticaret veya diğer adıyla elektronik ticaret, kişi veya işletmelerin ürün veya hizmetlerini internet üzerinden satışını yaptığı ticari faaliyete verilen isimdir.

E- Ticarete başlarken kendi e-ticaret sitelerinden satış yapılabileceğiniz gibi e-ticaret Pazar yeri platformları ve sosyal medya hesapları gibi online satış kanalları üzerinden de tüm dünyaya satış yapma olanağı sağlamaktadır.

E-Ticarete başlamak için ilk önce iyi bir iş fikri bulmanız gerekli. Hangi alanda ürün ya da hizmet satışı yapmak istediğinize netleştirin. Özellikle sizi motive eden ve sürdürebileceğiniz bir iş olmasına özen gösterin.

Hedef kitle çalışmaları yapın, seçtiğiniz alanda ki markalara bakarak rekabet gücü yüksek ürünlerle hedef kitlenizi belirleyin. Hedef kitlenizi belerken rakip analizi yapın.

Satmak istediğiniz ürüne dair tedarikçileri araştırın ve en uygun tedarikçi ile anlaşın. Hatta birden çok tedarikçiden sürekli güncel fiyatlar hakkında bilgi alın.

Belirlediğiniz hedef kitlenize uygun en çok ihtiyaç duyulan ve satılan ürünleri araştırın. Satmak istediğiniz ürünleri belirledikten sonra kendinize ait markanızı ve logonuzu oluşturun.

Hangi platformlar üzerinden satış yapmak istediğinizi belirleyin. Sosyal medya hesaplarınızdan satış yapacaksanız kaliteli görsel videolar paylaşın. Satmak istediğiniz ürüne dair detaylı ve ilgi çekici videolar hazırlayarak o ürünü tanıtın.

Müşterilerinizle ilişkinizi önemseyin. Ürün ya da hizmete dair sorulan sorulara en kısa sürede açıklayıcı net cevaplar verin Mutlaka sosyal medya platformların da aktif olun.

Güvenilir bir marka profili oluşturun. Şeffaf olmaya özen gösterin ve ürünlerinizin özelliklerini açık bir şekilde ifade edin.

            Belirli bir alt yapı oluştuktan sonra kendi markanıza ait E-ticaret sitenizi kurun. Bunun için bütçe gerektirmeyen ya da çok cüzi bir bütçeyle hazır e-ticaret platformları mevcut. Bu sitelerden destek alabilirsiniz.

            E-ticaret sitenizi satış odaklı hazırlamaya dikkat edin Kullanacağınız ödeme yöntemlerini belirleyin.

Kullanacağınız satış platformunun kargo ve lojistik anlaşması olmasına dikkat edin.

            Güçlü bir marka stratejisi oluşturun ve dijital pazarlama kampanyanızı başlatın. Ürün yelpazenizi belirlediğiniz hedef kitleye uygun ürünleri tüm dünyaya satmaya başlayın.