Hücre Yenileyici Muz Maskesi;

1 Adet olgun muzu blenderden geçirin ve püre haline getirin. İçerisine 1 yemek kaşığı süt ve 1 yemek kaşığı bal ekleyip, cildinize uygulayın. Yarım saat beklettikten sonra ılık su ile cildinizi durulayın.

Tüm cilt tiplerine uygun hücre yenileyici muz maskesi, haftada 1  ya da 2 gün düzenli kullanımda cildin kırışık olan bölgelerini onarır, gençleştirir, cildi parlaklık ve ışıltı verir.

                                Yaşlanmaya karşı yaş maya Maskesi ;

                1 fincan ılık su ve 1 paket yaş mayayı karıştırın. Maya iyice eriyip krem kıvamına gelince cildinize sürün ve 30 dakika kadar bekletin. Sonrasında ılık su ile cildinizi iyice temizleyin. Ardından soğuk su ile cildinizi tekrar yıkayın. Hafta da 1 uygulayın. Bu maske sayesinde düzenli kullanımda cildinizdeki kırışıklıklardan kurtulduğunuzu göreceksiniz.

                Nemlendirici Maske;

Özellikle hassas bir cilt yapınız varsa vereceğimiz maske tarifi cildinizi nemlendirerek gözenekleri sıkılaştırmada, parlak ve genç bir cilt elde etmek için mükemmel bir tariftir.

Yarım su bardağı püre haline getirilmiş çilek, 2 yemek kaşığı yulaf, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 adet yumurta sarısını iyice çırpın ve krem kıvamına getirin. Temizlediğiniz cildinize masaj yaparak uygulayın ve 20 dakika bekletip sonrasında ılık su ile durulayın.

Salatalık Maskesi;

                1 adet orta boy salatalığı blenderden geçirin ve 1 adet yumurta beyazını ekleyip iyice karıştırın. Yapmış olduğunuz karışımı cildinize uygulayın. 15 dakika bekletip ılık su ile durulayın. Cildinizde sarkma ve kırışıklıkları toparladığını göreceksiniz. Haftada 1 gün düzenli uygulayın.

Pirinç Suyu Maskesi;

Ufak bir tencereye yarım fincan pirinci ve üzerini geçecek kadar soğuk suyu ilave edin. Pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pişirdiğiniz pirinçlerin suyunu süzün, ancak süzdüğünüz suyu sakın atmayın. Süzülen pirinçleri yıkayın. Bu esnada sütü ısıtın ve oda sıcaklığında ılıyana kadar bekletin. Süt ılıdığında yıkadığınız pirinçlerin üzerine ekleyip karıştırın. İki malzemeyi güzelce karıştırdıktan sonra üzerine 1 yemek kaşığı bal ilave edin. Hazırladığınız maskeyi temiz cildinize uygulayın ve 15 dk. bekletin. Ardından ayırdığımız pirinç suyu ile cildi durulayın. 10-15 dakika kadar sonra soğuk su ile cildinizi yıkayın. Haftada 1 gün düzenli kullanımda cildinizin parladığına, oluşan lekelerin yok olduğuna, sağlıklı, pürüzsüz bir cilde kavuştuğunuzu göreceksiniz.

Tüm bu maskelerden çok daha önemlisi bol bol su içmeyi ihmal etmeyin…