Bütün bayanların çamaşır yıkamak denilince en büyük ortak derdi çıkmayan lekeler. Çay, kahve lekesi, yemek lekesi, ter lekesi, yağ lekesi saymakla bitmeyen çıkmak bilmeyen inatçı lekeler…
Bu lekelerden kolayca kurtulmak için sizlere birkaç pratik önerim olacak;

Çıkmayan yağ lekelerinden kurtulmak için;

Yağ damlayan yere bulaşık deterjanını damlatıp çitileyin ve makinaya atın, geçmişten kalan lekelerde dahi etkili olduğunu göreceksiniz.

Yağ lekelerinden kolayca kurtulmanın bir diğer yolu da; Bebek pudrası, yağlanan bölgeye bebek pudrası dökerek on – on beş dakika bekletin. Ardından pamuklu bir bezi ıslatarak lekenin üzerine bastırın ve lekenin beze geçmesini sağlayın. Bu uygulamanın ardından kıyafetinizi çamaşır makinasında yıkadığınızda lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.

Kurumuş yerleşmiş lekeleri çıkartmak için;

Öncelikle lekeli kısmı hafifçe ıslatın ve lekelenen bölgeye çamaşır sodası ilave ederek birkaç dakika beklettikten sonra hafifçe ovalayın daha sonra makinaya atarak yıkayın.

Halı, giysi, yatak örtüsü, yorgan kısaca tüm alanlarda oluşan zor lekeler için;

Beyaz sirke ve karbonat en etkili yöntemlerden biridir. Ilık suyun içerisine yeteri kadar beyaz sirke ve karbonatı ekleyin ve lekeli bölgeye sürün. Duvar lekelerinin temizliğinde de çok etkili olan bir yöntemdir.

İnatçı lekelerden kurtulmak için; Yeterli miktarda suyu kaynatın ve kaynayan suyun içerisine bir yemek kaşığı tuzu ekleyin. Daha sonra sıktığınız üç limonun suyunu ve yarım çay bardağı çamaşır deterjanı ekleyin. Bu karışımı giysilerinizin üzerine dökün ve en az yarım saat bekletin. Ardından çamaşırınızı durulayarak makinaya atın yıkayın.

Beyazlarda çıkmayan lekeler için;

 Lekeli olan bölgeye bir yemek kaşığı karbonatı dökün ve kestiğiniz yarım limonu üzerine kapatın ve en az 20 dakika bekletin. Daha sonra normal su ile yıkayıp kurutun.

Kahve lekeleri için; Deterjan ve sirke etkili bir yöntemdir. Bulaşık veya çamaşır deterjanını lekeli bölgeye yayın. On beş dakika bekledikten sonra ovalayıp normal su ile durulayın.

Kurumuş kahve lekesi içinse; Bir kaba içme suyunu ve beyaz sirkeyi ekleyin. Karışımı lekeli bölgeye dökerek biraz bekletin. Sonrasında ılık suyla ıslatılmış temiz bir bez ile çitileyin.

                Kan lekesi için;

Kıyafet üzerinde lekelenen bölgeye bir miktar beyaz sirke dökün. Leke büyükse bölgeyi nemli bir bezle ovalayabilirsiniz. Kurumuş kan lekelerinde de bu yöntem etili olmaktadır.