19 Mayıs 1919 tarihi tarihimizdeki dönüm noktalarından biridir ve Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarihtir. 19 Mayıs aynı zamanda Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanır. Atatürk Milli Mücadele sırasında Türk milletini ileriye taşıyacak olanların genç fikirler olduğunu görmüş ve inanmıştı. Gençlik” kelimesi Atatürk için çok önemliydi. O’nun şu sözü çok anlamlıdır. Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir.”

Bugünkü özgürlüğümüzü hiç kuşkusuz o günlere borçluyuz. Birlik ve beraberliğimizin devamı ve bu kavrama sahip çıkılmasının, tek çaresinin millet olduğunu tam anlamı ile tescillenmiştir. Bugün gelinen noktada milletin iradesi en büyük gücümüz, güç kaynağımız oldu. Bu sebeple bize emanet edilen özellikle bugünün hediye edildiği gençliğimize çok büyük görevler düşüyor. Binlerce şehit, bin bir zorluklar ve güçlüklerle kazanılmış zaferler ve neticesinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin gençliğe emanet edildi ve bu emanete sahip çıkmak, korumak, daha ilerilere taşımak ve yeni nesillere aktarmak için var gücümüzle görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz.

Dünyada uygarlık iş bilirliği halinde mesafe kat eder ve bütün insanlık buna katkıda bulunur. Ama milletler ve devletler de bir rekabet içindedir. Bizler de ülke olarak Cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllardan bu yana çok büyük mesafeler kat ettik ve etmeye devam ediyoruz. Samsun’a ilk ayak basıldığında sonunun ne olacağı belli olmayan bir millet vardı. Onlar bizim için savaştı ve hayatlarını ortaya koydu. Bizim bugün ki görevimiz çok çalışmak ve ülkemizi daha ilerilere taşımaktır. Bu görev de en başta gençlerimize düşüyor. Gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.