Hiç sorguladınız mı ben bu hayata neden geldim diye? Olayı dini açıdan ele almayacağım. Zaten onlar olması gerekenler ve en bilindik kısımları. Peki neye göre yaşıyoruz? Şu hayatta yaşarken aklımızdan çıkarmamamız gereken en önemli şey ne?

Kimseyi mutlu etmek için gelmedik bu hayata! Birilerinin istediği gibi bir insan olmak zorunda da değiliz. Çocukluk dönemimizde elbette ki bizlere karışılacak. Ama belli bir yaşa geldikten sonra herkesin aklı yerinde olur. Herkes nasıl isterse o şekilde yaşar. Kendi kararlarını kendi vermeli insan. Birilerinin yönlendirmesiyle yaşanılan hayat, sizin hayatınız olmuyor ne yazık ki! Bir kere olsun deneyin içinizden gelenleri yaşamayı. O zaman hem gerçek mutluluğun ne demek olduğunu anlayacaksınız, hem de içiniz huzur dolacak.

İnsanların her istediğini yapsak bile asla memnun olmayacaklar. Her defasında hep bir fazlasını isteyecekler. Şöyle de bir gerçek var ki, sizi hayatında isteyen kişinin sizden bir beklentisi olmaz. Beni her gün mutlu etsin diye… Sadece var oluşunuzdan mutluluk duyarlar. İşte insanları buna göre ayırt edin. Hayatınızda kalması gerekenler ve gitmesi gerekenler olarak ikiye ayırın.

Emin olun ki; doğru yanıtı bulduğunuzda üzerinizden büyük bir yük kalkacak…