Siyah hırsı, gücü ve tutkuyu temsil eder.

İş görüşmelerinde: “ Şirketimizde işe başladığınızda size araba verecek olsak hangi rengi tercih edersiniz?” diye sorduklarında siyah cevabını verirseniz şirket sizi hırslı ve yükselmeyi isteyen bir elaman diye düşünür. Bizde ve batıda, siyah matemi simgelerken Japonya’da mutluluğun simgesidir. Fonda siyah renk kullanıldığında karamsarlığı çağrıştırır. Siyah konsantrasyonu en çok getiren renktir. Einstein konsantre olmak için perdeleri siyah, gün ışığı olmayan bir odaya girer ve öyle düşünürmüş.

Birçok insan günlük yaşamında siyah rengini oldukça kullanır. Mobilya tercihlerinde, kıyafet ve aksesuarlarda siyah rengi yaygın olarak görmek mümkündür.

Renklerin anlamları konusunda siyah rengin genellikle insanları, eşyaları veya bir ortamı asil gösterdiğine inanılır. Fakat, siyah rengin anlamı konusunda birçok tartışma da mevcuttur. İnsanların bir kısmı siyah rengin karanlık güçleri, suçları ve kötülükleri simgelediğini düşünür. Diğer bir kısmı ise tam tersini; sadakati, dayanıklılığı, bilgeliği ve güvenilirliği simgelediğini savunur. Bir kısım, yönetim ve gücü gösterdiğini düşünürken diğer kesim ise acı, keder ve yası yansıttığına inanır.

Siyah rengin kullanımını anlamının ötesinde ilişkilendirenler de vardır elbette. Bazı kişiler sadece kıyafette tercih edileceğini, siyah rengin kendisini zarif gösterdiğini ve ciddi görünmek için siyah rengin şart olduğunu iddia eder.

Araştırmalar gösteriyor ki siyah rengi seven birçok kişi özgüveni yüksek, azimli ve kararlıdır. Bu nedenle, iş görüşmelerine giderken veya ciddi görünmenin zorunluluk olduğu bir ortam için en ideal renklerden bir tanesi siyahtır.