Kaç kişi var gerçekten kendi işinde çalışan? Kendi mesleğini yapabilen? Bazen hayat bizlerle oyun oynar. Senelerce okuruz ederiz, ama en sonunda kendi mesleğimiz dışındaki bütün işlere koşarken buluruz kendimizi. Garsonluk, kasiyerlik vs… Asla meslek küçümseme değil amacım. Ama onca yıl insanlar okuyarak senelerini boşa mı harcıyor?

Bir de herhangi bir işte çalışan insanları düşünelim. Bazen meslek seçimlerinde kendimiz de hatalar yapabiliyoruz. Bizi hangi mesleğin yansıtacağını tam seçemiyoruz. Hayatta aslında yaptığımız her işi severek yapmamız gerek. okul okurken okula severek gitmeli, işe giderken iş yerimize sevinerek gitmeli… Geleceğimizi bu doğrultuda şekillendirmemiz gerek. Sevmediğimiz bir meslekte yıllarca zaman geçirirsek sadece bizim için bir zaman kaybı olur bu durum. Mutlu bir hayatımız bile olmaz. Hayat bizlere zindan olur.

Sevdiği bir işi yapmaya giderken, sevdikleriyle buluşurken ayakları geri geri gitmez insanın. Bu hayatta aslında sevmek en önemli olan şey. Severek yaptığınız her iş daha da güzel olur. Aynı annelerimizin yemeğinin tadı güzel olduğunda içine sevgimi de attım demesi gibi. Severek yaptığınız işler de sizlerin hayata tutunmanızı sağlar. Ne iş yaparsanız yapın. Kendi mesleğiniz olmasa bile çalışın. Ama o yaptığınız iş her neyse sadece sevin..