Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Bülent Uysal

KEDİNİZ SİZE NE ANLATIYOR?

Kediler cana yakın ve gizemli canlılardır. Dünyanın en popüler evcil hayvanlarından biridir. Bizlerin onları sevmesi, şımartması, beslemesi için birçok sebep bulunmaktadır ve insan sağlığına çok büyük faydaları vardır. Ancak kedilerin davranışları bazen anlaşılmaz ve ilginç olabilir.

Kedinizin size ne mesaj verdiğini anlayabilmeniz onunla daha iyi bir iletişim kurmanız için çok önemlidir. Kediler davranışlarıyla ne tür mesajlar vermeye çalışıyor şöyle bir bakalım;

Kediniz sürekli olarak size sürtünüyorsa; sizinle ilgilendiğini ve kokusuyla sizinle daha yakın bir bağ kurmaya çalıştığının mesajını vermektedir.

Kediniz sürekli bir yerlere saklanıyorsa; kendini güvende hissetmek istiyor, ya da ilgi çekerek sizinle oyun oynamak istiyor olabilir.

Kediniz sürekli miyavlıyorsa; Size anlatmaya çalıştığı bir sıkıntısı olabilir ya da onunla ilgilenmeniz için ilgi çekmeye çalışıyor olabilir. Yemeği, suyu bitmiş ya da tuvaletinin temizlenmesi gerekiyordur.

Kediniz sürekli yüksek bir yerde uyuyorsa; Kendini güvende hissetmeye ihtiyacı vardır ve bunun için rahat bir uyku yeri bulmuştur.

Kediniz sürekli olarak tüylerini yalıyorsa; Kendini temizlemeye çalışıyor. Ancak aşırı tüy yalama, strese girdiğini ve sağlık sorunları olduğunun da  işareti olabilir.

Kediniz sık sık evden kaçıyorsa; Dış dünyayı keşfetmek istiyordur ya da bulunduğu ortamda sıkıldı için kaçıyordur.

Kediniz yavaşça göz kırpıyorsa; size güvendiğinin göstergesidir. Bir tür kedi öpücüğüdür.

Kediniz tıslıyorsa; saldırganlığın değil, huzursuz endişe duyduğu bir ortamda olduğunun ve kendini savunmanın bir göstergesidir.

Kediniz patileriyle hamur yoğurur gibi size masaj yapıyorsa; size karşı olan memnuniyetinin ve sevgisidir ifadesidir.

Kediniz kuyruğunu soru işareti şeklinde kaldırıyorsa; size oyun oynamak isteyip istemediğinizi sormaya çalışıyordur.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER