Kel Hasan Efendi, ortaoyununun ünlü simasıdır. İsmail Dümbüllü’nün ustası ve bilinen “kavuk” geleneğinin başlangıcı olan kişidir. İsmail Dümbüllü’yü keşfetmesi ve ailesinden özellikle izin alması, onu türk tiyatrosuna kazandırmıştır.

Kel Hasan Efendi, oyunlarını ortalık yerde, halk arasında oynar, toplanan bahşişin bir kısmını kendisi alıp kalanını ekibine dağıtmak suretiyle geçimini sağlardı. Eskiden televizyon vs gibi iletişim araçları olmadığı için yegane eğlence sokak eğlenceleriydi ve kel hasan efendi’nin bu alanda ciddi bir şöhreti vardı.

oyuna başlarken önce yanındaki oyuncular başlar, insanları biraz ısındırırdı. Bu sırada Kel Hasan Efendi, yakınlardaki bir kahvede oturur bazen çay içip sohbet eder bazen de tavla falan oynardı. sonradan gelip izleyicilerin arasından oyuna bakar ve uygun yerinden oyuna girerdi.

Kavuğunu devrettiği İsmail Dümbüllü, orta oyununa ayrı bir hız katmıştır. ne gariptir ki kavuk kendisine geçen ferhan şensoy, her konuşmasında ustasına bağlılığını ifade etmesine rağmen, sanat anlayışları arasında ciddi bir fark vardır.