Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Günay Kunburcu

HİLE

Dışarıda yemek eski zamanlarda hiç de yaygın değildi. Yemek genel de evlerde pişiriliyordu. Ama zamanla yaşam tarzının ve hayat şartlarının değişmesi dışarıda yemeyi yaygın ve sıradan bir durum haline getirdi. Bazen zorunluluktan, bazen sosyal amaçlı, bazen lezzetinden dolayı dışarıda yemek yemeyi tercih ederiz. Çocuklarımızın canı istediğinde ve bir başarılarını kutlamak istediğimizde de yemeye çıkabiliriz veya birlikte yaptığımız etkinliklerde çoğunlukla yemeği dışarıda yeriz. Hatta artık hiçbir sebep olmasa da gelişen imkanlar nedeniyle dışarıdan yemek söyleyebiliriz. Burada sayamadığımız daha birçok nedenle yemek sektörü oldukça gelişti.

Durum böyle olunca yemek hizmeti sunan firmalar arasında bir rekabet olması kaçınılmazdır. Önce temizlik ve lezzet müşteriyi kendine çekerken bir taraftan da fiyat rekabeti ortaya çıkar. Ancak herkesin sermayesi, maliyetleri, üretim yöntemi ve müşteri portföyü farklıdır.  Bu nedenle bazı firmalar avantajlı konuma geçerken diğerleri rekabet etmekte zorlanabilir. Bu durum da ise istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir. Fiyat rekabeti bazen kaliteden ödün verilmesine neden olur. Ama bazen daha kötü şeylere neden olabilir. Gıdaların içine maliyetleri düşürmek amacıyla farklı yasaklı maddeler ve ürünler konabilir. İşte bu durum söz konusu gıda olunca sağlığımızı doğrudan tehdit eder.

Bazen rekebet baskısı, bazen de insanoğlunun hırsları iş hayatında hile yapılmasına neden olur. Ancak bu durum gıda sektöründe olunca doğrudan bizim sağlığımızı, hatta çocuklarımızın sağlığını tehlikeye sokar. Özellikle sabit gelirli insanlar dışarıda yemek yemek için kendi bütçelerine göre külfet olabilecek bir ödeme yapıyorlar. Ancak bunun sonucunda bazen elde ettiğimiz sadece tağşişli gıdalar oluyor. Hilenin her çeşidi her alanda kötüdür ve toplumun düzenini bozar. Ancak gıda alanında başta sağlığını bozacak işlemlerin hiç affı yok.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER