Mavi Elmas ya da orijinal adıyla Hope Diamond, dünya tarihin en uğursuz değerli mücevheri olarak tanınıyor.

Mavi elmas; ona sahip olan birinin adından ötürü, hope elması diye tanınır.

119,5 kıratlık nadir elması, 1642’de Jean Tavernier isminde bir fransız Avrupa’ya getirmiştir. Elması Hindistan’da bir buda heykelinin gözünden çalmıştı. bir rahip, bu davranışının kendisine uğursuzluk getireceğini söyledi. gerçekten de uğursuzluklar ard arda gelerek birbirini itti. Tavernier, elması fransa kralı xiv.Louis’e satmıştı. Aradan 3 yıl geçmeden, Tavernier’i İspanya’da köpekler parçaladı. Fransa kralı xvi. Louis ise elması karısı Marie Antoinette’e armağan etmişti.

1830’da Daniel elias adında bir ingiliz tüccar, elması 200 bin liraya banker olan iş adamı hope’a sattı. Hope, elması aldıktan sonra iflas etti ve çıldırarak öldü.

Bir rus prensi, bu söylentilere inanmayıp elması satın aldı, gözdelerinden asilzade bir kadına armağan etti. çok geçmeden, kadını bir başka dostu öldürdü.

Elmasın yeni sahibi Yunan tüccar Simon Monkaricies’ti. Açıkgöz olan Simon elması rekor bir fiyatla Sultan abdülhamit’e sattı ancak oda lanetten kurtulamayarak karısı, oğlu ile birlikte bir kazaya kurban gitti.

Elması alan Sultan II. Abdülhamid ise 31 Mart ayaklanmasıyla tahttan indirilmesi kararlaştırılan II. Abdülhamid, 3 yıl Selanik’teki Alatini Köşkü’nde ev hapsinde tutuldu ve daha sonra malüm şekilde öldü..

Uğursuz elmas şimdi Amerika’da bir müzede sergileniyor…