Şu virüs insanlara tam olarak nerelerde bulaşıyor? Düğünde, okulda, camide, avmlerde, sokakta, orada veya burada…  Bulaşma etkisinin çok yüksek olduğu söylendiği halde sokak sokak gezmeye devam ediyoruz. Azaldığını gören insanlar bir anda orada burada gezmeye, tatile gitmeye, piknik yapmaya başladılar. Eğlenmek elbette ki herkesin hakkı. Ama işte bunun tedbir alarak olması gerekli.

Düğünler yapılmaya başlandıkça vaka sayıları da artmaya başladı. Bunun üzerine düğünlere yeniden kısıtlama getirildi. Buna rağmen insanlar sırf düğünlerini yapabilmek için kendilerince çözümler üretmeye çalıştı. Bizim milletimizde böyle akıllı insanlar olduğu sürece virüs falan bitmez ülkede.

Sokakta maskesiz gezenler, avmlerde mesafesiz dolaşanlar, düğünlerde dip dibe oynayan insanlar oldukça asla son bulmaz. Oturup bir düşünelim. İnsan kendini düşünmez anlarım. Peki hiç mi sevdiğiniz değer verdiğiniz kimse yok bu hayatta? Evinizde yaşı geçkin bir tek insan yok mu? Virüs gençlerde pek fazla etki göstermiyor olabilir. Ama bu demek değildir ki başkalarına bulaştırmayacaksın.

 İnsan virüsten ölmese bile vicdan azabından ölüp gider. Gerçi hoş, kimde hangi vicdan kaldı ki bu devirde…