Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) 7 ilin katılımıyla Bursa’da düzenlendiği bölgesel istişare toplantısında Balıkesir İl Başkanı Niyazi Tunç ve Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel önemli mesajlar verdi.

Muhalefetin elindeki belediyeleri Cumhur İttifakı’na katacaklarını belirten İl Başkanı Niyazi Tunç, “Cumhur İttifakı’mızın 1 büyükşehir 10 tane de ilçe belediyesi var. Yerel seçimde geriye kalan 10 tane zillet ittifakında olan belediyelerini Cumhur İttifakı’na katacağız” dedi.  Milliyetçi Hareket Partisi, “2024’e Doğru Diyar Diyar Anadolu” temalı ilk bölgesel toplantısını Bursa’da gerçekleştirdi. Bursa, Yalova, Bilecik, Kütahya, Eskişehir ve Afyonkarahisar’ın yer aldığı istişare toplantısına Balıkesir’den de İl Başkanı Niyazi Tunç, Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel katılım sağladı. Divan başkanlığını MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın yaptığı toplantıda MHP Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel de divan heyetinde yer aldı. Yerel seçimlere yönelik yapılacak çalışmaların ele alındığı istişare toplantısında MHP Balıkesir İl Başkanı Niyazi Tunç, 31 Mart 2024 seçimlerine yönelik iddialı açıklamalarda bulundu.

GÖZÜNÜ MUHALEFET BELEDİYELERİNE DİKTİ

Balıkesir parti teşkilatlarının kongre süreçlerini tamamladıktan sonra tüm konsantrasyonunu yerel seçimlere yönelttiğini belirten MHP İl Başkanı Niyazi Tunç, “Balıkesir’de 20 ilçe kongremizi yaptıktan sonra son olarak il kongremizi gerçekleştirdik. Balıkesir’de şu anda Cumhur İttifakı olarak 10 ilçe belediyesine 1 de büyükşehir belediyesine sahibiz. 31 Mart 2024’te geride kalan 10 tane Zillet İttifakı’nda olan ilçe belediyelerini hep birlikte çalışarak Cumhur İttifakı’na katacağız. Tüm çalışmalarımızı bu doğrultuda gerçekleştireceğiz” dedi.

YÜKSEL: “BİZ TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ KURANIN YOLUNDAYIZ”

Cumhur İttifakı’nın bir seçim ittifakı olmadığını dile getiren MHP Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel, “Biz Türkiye Cumhuriyet devletini kuran, kurtaran ve koruyanın yolundayız. Cumhur İttifakı sadece bir seçim ittifakı olmayıp Türkiye’ye yönelik iç ve dış kaynaklı hasmane girişimler karşısında milli ve ahlaki bir duruştur. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türkiye’yi 2053, 2071 hedeflerinin ötesine taşıyarak Cumhur İttifakı’nın eseri olacaktır. İttifakları proje, gayeleri koltuk, yoldaşları bulaşık, ışıkları Kandil, kafaları karışık siyasetçiler, melez olanların arasında değiliz” dedi.