İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, 15 Şubat’ta başlayan yüz yüze eğitimle ilgili son durumu değerlendirdi. Balıkesir’in çok yüksek riskli iller kategorisinde yer almasına rağmen Bandırma ve Gönen’de bazı okulların 10 günlüğüne eğitime ara verdiğini belirten Yakup Yıldız, yüz yüze eğitimi Haziran’a kadar sürdüreceklerini söyledi.

 Yıldız Yüz yüze eğitime katılım oranının yüzde 80 seviyelerinde olduğunu dile getirdi. Vaka sayılarında artış yaşansa da bunun okullara etkisinin az olduğunu belirten Müdür Yıldız, “Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de yüz yüze eğitim 15 Şubat’ta 285 okulumuzda, 16 bin 58 öğrencimizle başladı. Kırsal mahallelerimizin anaokullarında, ilkokullarında ve ortaokullarının tamamında, şehir merkezlerinde 2 Mart 2021 tarihiyle okul öncesi, ilkokullar, özel eğitimlerin tamamında, 8.ve 12.sınıflarımızda yüz yüze eğitim eğitime başlamış olduk. Bugün itibariyle de yüz yüze eğitimler devam etmektedir.  İlimiz çok yüksek riskli iller arasında yer aldığından ortaokuldaki ve lisedeki ara sınıflar açılmamıştı. Sadece bugün sınava girecek 8.ve 12.sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime devam ediyor. İlkokul 1.2.3. ve 4.sınıftaki tüm öğrenciler haftanın iki günü dönüşümlü olarak seyreltilmiş şekilde okullara gitmektedirler. Çarşamba günleri okulların temizliğine ayrılmaktadır.  İl genelinde yüzde 80 üzerinde eğitime katılım var. Bir düşüş yaşamadık. Okullarımızda vaka sayılarında bir artış olmadı. Göndermeyenlerin çoğu da kronik hastalığı olan öğrencilerimiz. Meslek liseli öğrencilerimiz hem eğitime devam ediyor hem stajlarını yapıyor” dedi.

KIRSALDA ARA VERİLEN OKULLAR OLDU

Eğitimde herhangi bir aksaklığın yaşanmadığına dikkat çeken Yakup Yıldız, “Sadece karantinaya alınan kimi köylerimizde karantina uygulaması nedeniyle yüz yüze eğitime ara vermek durumunda kaldığımız okullar var.  Bunun dışında sıkıntımız yok. Köy okullarımızda ve şehir merkezlerimizdeki okullarda eğitim devam etmektedir. Hafta sonlarında 8.ve 12.sınıflar için açtığımız destekleme kurslarımız devam etmektedir. Bu yüz yüze eğitime başlarken veli rızasıyla öğrenciler okula gelmektedir.  Herhangi bir rahatsızlığı bulunduğundan dolayı çocuğunu okula göndermek istemeyen veliler, dilekçe vererek öğrencileri okula göndermiyorlar.  Onlar bilgisayardan eğitime devam ediyorlar. Bu yıl 8.ve12.sınıf öğrencilerinin yılsonunda sınava girecek olmalarından dolayı onların sağlıklı bir şekilde eğitimlerini almaları ve konuları işlemeleri bizim için önemli. Bu anlamda hassasiyet gösteren velilerimize, bu süreci sağlıklı şekilde yürüten öğrencilerimize, öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Okullarımızın dezenfeksiyonunda bize desteklerini eksik etmeyen ilçe belediyelerine ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesine ayrıca teşekkür etmek istiyorum” dedi.

SADECE BANDIRMA VE GÖNEN’DE

EĞİTİME GEÇİCİ ARA VERİLDİ

İlçe bazında da Bandırma ve Gönen’de bazı okullarda 10 gün eğitime ara verildiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, “Bandırma ve Gönen’de vakaların yoğun yaşanması nedeniyle pozitif sayısı artan bazı okullarda ve sınıflarda 10 gün verdik. Ancak bu ara 10 günlüğüne oldu, tamamıyla yüz yüze eğitime son vermedik. Vaka sayılarının artışın devam etmesi durumunda yüz yüze eğitime devam edilip edilmemesi konusu İlçe Hıfzıssıhha Kurullarının alacağı karara göre verilecek. Ancak ben bu zamana kadar devam eden yüz yüze eğitimin haziran ayına kadar sürdüreceğimizi düşünüyorum. Açıkların kapatılmasıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışmaları var. Belki eğitim eylül ayında değil de daha erken başlayabilir” dedi.

PANDEMİYE RAĞMEN TÜBİTAK

PROJLERİNDE GURUR VEREN BAŞARI

Pandemi nedeniyle yüz yüze eğitimin kısıtlı hale gelmesine rağmen Balıkesir’in TÜBİTAK projelerinde başarılarının katlanarak devam ettiğini söyleyen Yıldız, “Pandemi olmasına rağmen biz bu yıl Bursa bölge finaline rekor sayıda projeyle katıldık. Davet edilen eserlerin 52 tanesi Balıkesir’e aitti. Geçen hafta itibariyle öğrencilerimiz eserlerini çevrimiçi ortamda jüriye sundular. 44 ödülün 14 tanesini Balıkesir aldı. Altı birincilik, üç ikincilik, beş üçüncülük elde etti öğrencilerimiz. Bundan sonraki süreçte öğrencilerimiz Türkiye finallerinde yarışacaklar.  Dört yıl önce göreve başladığımda 2017 yılında Bursa bölge finallerinde 100 eserin sadece 7 tanesi Balıkesir’e aitti. O zaman şunu söylemiştim; gelecek yıl burada Balıkesir rüzgarı estirmemiz lazım diye. 7’yi 13 yaptık, bir sonraki yıl 21 eserle katıldık. Bir sonraki yıl 26 yaptık. Bu yıl bu rakamı ikiye katladık ve 52 eserle yarışmaya katıldık. Şu anda Bursa’da TÜBİTAK bölge finalinde konuşulan tek il var o da Balıkesir. Bu başarıları arttırarak devam ettireceğiz. Biz dünyayla yarışacak okullarımızın, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin olduğuna inanıyorum” dedi.