CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, düzenlediği basın toplantısında AK Parti’nin ülkeye yönetemediğine dikkat çekip, ilk seçimde iktidarın değişeceğini iddia etti. Akın, “Çiftçiye siz ekin biz destek vereceğiz deyip destekleyemeyen AK Parti artık yolcudur. Yolcudur Abbas bağlasan durmaz. Toprağını ekemeyen vatandaşımızın sözlerini sandıkça görecekler. AK Parti iktidarı vatandaş nezninde sonlanmıştır, sadece seçim zamanını beklemektedir” dedi.

CHP İl Başkanı Serkan Sarı, CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın ve partililerin de yer aldığı toplantıda Ahmet Akın, ekonomik sorunlara dikkat çekti. Balıkesir’de tarım ve hayvancılıkla uğraşan kesimin ürettiğinin karşılığını alamadığını dile getiren Akın, “Balıkesirli hemşerilerimiz hak ettiğini alamıyor. Köylerimiz bomboş, üreticiler süt hayvanlarını mezbahaya götürüyor. Önceden Balıkesir tarım ve hayvancılığın başkentiydi, bunu bitirdiler. Bugün üreteci kazanamadığı için ekilmeyen araziler, kesime götürülen süt inekleri var. Bir yılda üretim maliyetleri artmasına süt fiyatları artmıyor. Sadece bir yılda mazot yüzde 270 artış gösterdi. Bu sadece bir tane girdi maliyeti. Gözü ışıldayan bakan dedi ki; çiğ süt fiyatı artınca yem fiyatları artıyor diye açıklama yapıyor. Bakıyoruz çiğ sütün fiyatı hala 7.50 lira iken rafta 21 liraya satılıyor. Aradaki fark nereye gidiyor? Yoksullukla milletimizi imtihan ediyorlar. Yoksullukla bu ülkeyi yönetiyorlar. Sektör can çekişiyor en az 1 milyon süt ineği kesime gönderilmiş durumda. Bunun yerine yenisini koysak 41 milyar lira para lazım. Bu kadar parayı da heba ettiler. Bir kilo süt 1,5 kilo yem almalı. Bu ülkede tarımı batıran tarım bakanları gördük. Fransız çiftçisine destek verdiği için ödül alan tarım bakanları gördük. Kepeğin ekilecek bir şey olduğunu söyleyen tarım bakanları gördü bu ülke. Bu bakanlar hakikatten bakıyor havaya bakıyor ya da yalakalık yapmak için saraya bakıyor” dedi.

“YOLCUDUR ABBAS BAĞLASAN DURMAZ”

Hayvancılığın yanı sıra tarımdaki sıkıntılara dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, “  Önümüz kış çiftçi tarlaya girecek ama mazot ve gübreden dolayı tarlaya yanaşamıyor. 9 ayda tarlaya atılacak taban gübresi yüzde 200 zamlanmış. Her gün zam gelmeye devam ediyor. Son 11 yılda ülkedeki kayıtlı çiftçinin yarısı üretimi bıraktı. 11 yılda artan maliyetlere karşı para kazanamayan çiftçinin borcu 230 milyar lirayı aştı. Ben bu ülkede bir tane memnun çiftçi görmedim. Çiftçi kan ağlıyor. Susurluk’ta çiftçimiz AK Parti’yi dinleyip her tarafa ayçiçeği ekti, karşılığını aldı mı? Almadı. Tüccara teslim edildi çiftçimiz. Çiftçiye siz ekin biz destek vereceğiz deyip destekleyemeyen AK Parti artık yolcudur. Yolcudur Abbas bağlasan durmaz. Toprağını ekemeyen vatandaşımızın sözlerini sandıkça görecekler. AK Parti iktidarı vatandaş nezninde sonlanmıştır, sadece seçim zamanını beklemektedir. Dünyada gıda enflasyonu hızla gerilirken bizde hızla ilerliyor. Bu ülkeni cumhurbaşkanı, bakanları nasıl uyku uyayabiliyor? Ocak ayından bu yana patates yüzde 170, şeker yüzde 164, süt yüzde 127, makarna yüzde 113, ekmek yüzde 98, zeytin yüzde 90 zamlanmış. AK Parti ilçe başkanlığı gibi çalışan, güvenini yitirmiş TÜİK enflasyonuna bakıyorsunuz onun açıkladığı enflasyon bile yüzde 83,5. Gerçek enflasyon çarşıda pazarda. Sadece algıyla siyaset yaparak bu iş olmuyor. Bu milletin AK Parti iktidarına bir gün bile dayanma imkanı yok” dedi.

“BİZİM İKTİDARIMIZDA

ÇİFTÇİMİZ KAZANACAK”

CHP iktidarında tarım ve hayvancılık alanında yapacakları çalışmalar hakkında da bilgi veren Akın, “Biz tarımsal üretimde kullanılması için KDV’siz ve ÖTV’siz kırmızı mazot vereceğiz. Çiftçimizin kredi, su ve elektrik borçlarının faizlerini sileceğiz. Anaparayı yapılandıracağız. Ziraat Bankası kuruluşu amacına uygun olarak çiftçiye kredi verecek. Çiftçiye vereceğimiz destek milli gelirin en az yüzde 1 olacak. Ödemede her yıl ekim ayında yapılacak. Ürün taban fiyatlarını bir yıl önce açıklayacağız. Hububat ve yağlı tohum üretimlerinde alım garantisi vereceğiz. Cumhurbaşkanlığı ilk kararlarından biri Stratejik Planlama Teşkilatını kurmak olacak. Tarım kooperatiflerinin yardımlaşmasını teşvik edeceğiz. Desteklerden kesinti yapılmayacak. Hasat döneminde ithalatı yasaklayacağız. Çiftçimiz kazanacak” dedi.

“TEKRAR TEKRAR AÇILIŞ YAPTILAR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Balıkesir ziyaretine ilişkin de açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “ Dursunbey yolunu yapamayan beceriksiz bir yönetimdir. Dursunbey ağırlıklı olarak AK Parti’ye oy veren yerdir. Oyları alıyorlar vatandaşa hizmet yapmıyorlar.  Onları biz savunmaya devam ediyoruz. Seçim günü zaten onları savunmaya gerek kalmayacak yollarını yapacağız, hizmeti de alacaklar. Yolu bozuk, 16-17 mahallesinde interneti yok, telefonu çekmiyor. Balıkesir’i kalkındıracak kadrolar Millet İttifakı’nın kadroları olacak. 357 yerin açılışı yapıldığı belirtildi ancak AK Partililerin açılan yerleri bir daha açma gibi bir özelliği var. Tekrar tekrar açıyorlar. Vatandaşın aklıyla dalga geçiyorlar” dedi.

TÜRBAN GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun meclise sunduğu türban teklifine AK Parti’nin yasal düzenlemeyi anayasada yapalım çıkışını değerlendiren Ahmet Akın, “Onu da getirmediler, getirdiklerinde bakıp inceleyeceğiz. Biz bununla ilgili teklif verdik neden? Kadınlarımızı siyasete koymaları doğru değil. Bunu ortadan kaldırmaktır genel başkanımızın ortaya koyduğu teklif ve gayet samimidir. Biz ayrım yapmayan bir siyasi partiyiz ve herkesi kucaklıyoruz. Aynen öyle yapmaya devam edeceğiz” dedi