Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YERLİ VE MİLLİ SANAYİYİ YÜZDE 80’E YÜKSELTTİK

AK Parti İl Başkanlığı’nın düzenlediği Danışma Kurulu toplantısı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. AK Parti hükümetleri döneminde yerli ve milli sanayiye önem verdiklerini ifade eden Bakan Kacır, “AK Parti iktidarları döneminde ihracat 36 milyar dolardan 261 milyar dolara yükseldi. İhracatın yüzde 95’i sanayi üretimi. Dünya ticaretinden aldığımız payı yüzde 100 arttırdık. Bu anlayışla, sağlam bir iradeyle milli teknoloji hamlesi yolculuğunu savunma sanayinde başlattık. Yüzde 80’lere yükselttik” dedi.

AK Parti İl Başkanlığı’nın

AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Danışma Kurulu toplantısı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. AK Parti Milletvekilleri Belgin Uygur, İsmail Ok, Mustafa Canbey, Ali Taylan Öztaylan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir ve partililerin katılım gösterdiği Danışma Kurulu toplantısında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yerli ve milli sanayiye ilişkin yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye’nin üretim üssü haline geldiğini ifade eden Bakan Kacır, “Dünyanın en önemli üretim güçlerinden biriyiz. Beyaz eşya üretiminde Avrupa’da birinci, dünyada ikinci sıradayız. Demir – çelik üretiminde Avrupa’da iki ülkeden biriyiz, güneş paneli üretiminde Avrupa birincisiyiz. Çimentoda Avrupa’da en fazla üretim yapan ülkeyiz. Biz bu başarıları AK Parti dönemindeki altyapı yatırımlarıyla hayata geçirdik. Bugün Türkiye’de 361 OSB var. Türkiye’de 43 endüstri bölgesi inşa ettik. OSB’lerde bacası tüten fabrika sayısı 11 binden 58 bine yükseldi. 47 bin fabrika OSB’lerde bizim dönemimizde üretime geçti.

OSB’lerde çalışan sayımız 415 binden 2 milyon 600 bine yükseldi. Sanayi istihdamı 3 milyon 900 binden 6 milyon 700 bine yükseldi. Otomotiv 1 milyon 470 bine yükseldi. Türkiye Avrupa’nın üçüncü büyük otomotiv üreticisi. Beyaz eşyada 32.5 milyon, demir çelikte 16 milyon tondan 33. 5 tona yükseldi. AK Parti iktidarları döneminde ihracat 36 milyar dolardan 261 milyar dolara yükseldi. İhracatın yüzde 95’i sanayi üretimi. Dünya ticaretinden aldığımız payı yüzde 100 arttırdık.

YERLİ SANAYİYİ YÜZDE 80’E YÜKSELTTİK

Yerli ve milli teknoloji hamlesiyle yerli sanayiyi yüzde 80’lere yükselttiklerini kaydeden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “ Bu anlayışla, sağlam bir iradeyle milli teknoloji hamlesi yolculuğunu savunma sanayinde başlattık. Yüzde 80’lere yükselttik. 20. Yüzyılda binlerce hava aracı üretiliyordu dünyada, Türkiye bunları üretmiyordu. Teknofestler düzenliyoruz, dünyanın en büyük teknoloji festivallerini yapıyoruz. Bu yıl teknofestlerde 1 milyon 600 bin genç projeleriyle yarıştı. Eşi benzeri yok, muazzam bir toplumsal seferberlik.

Bu topraklarda bizden 60 yıl önce yine düzenlendi teknofestler. Gök şenlikleri adı altında teknofestler düzenlendi. Nuri Demirağ’ın ürettiği uçaklardan bir tanesini bile göremedik. Çünkü toprağa gömülmüşler.

Türkiye’nin üç büyük şehrinde teknofest düzenledik. Ankara teknofesti Etimesgut havalimanında düzenledik. Biz düzenlemeden seksen iki yıl önce o hava meydanında aynı yerde bu ülkede bir uçak fabrikası kuruldu 1941’de. Orada sekiz yıl uçak üretildi. 1949’da THK fabrikasında 950 kişi çalışıyordu. Ne olmuş bu fabrikaya, kapatılmış. Niçin? Çünkü Türkiye’ye 1948’de Marchall yardımları gelmiş. Batılı ülkeler demiş ki sen sakın kısıtlı kaynaklarınla riskli işler yapma, uçak helikopter üretme. Sen basit tarım aletleri üreten bir ülke ol, uçak lazım olursa biz veririz demişler. Ankara’da 950 kişinin çalıştığı fabrika kapatılmış. Vecihi Hürkuş’u bilirsiniz, seksenli yıllarda onu alaya alan filmler yapıldı. Vecihi Hürkuş 1930’larda uçak üretti. Sıradan bir insan değil. Vecihi Hürkuş istiklal savaşı kahramanı. TBMM tarafından 3 kez takdirnameyle taltif edilen bir isim. Bu ülkede uçaklar üretti, fakat bu uçakları uçurmasına izin vermediler. Havacılık sertifikası yok dediler. Sertifika düzenleyecek bir kamu kurumu yok dediler. Hürkuş’un uçaklarının uçmasını engellediler.

Devrim otomobilinin hikayesini biliyorsunuz. Havacılık tarihi, sanayileşme tarihi akamete uğratılmış hikayeler tarihine dönmüş. Bizim iktidarımıza kadar. Ne zamanki milli teknoloji hamlesi başlatıldı, bu ülkenin öz evlatlarının önündeki engelleri kaldırdı, milletin öz evlatları hürjetle, kızıl elmayla, hürkuşla imzalarını attılar. Bizim başkalarından geri kalır hiçbir yanımız yok.

“YAPARSA TAYYİP ERDOĞAN YAPAR, YAPARSA AK PARTİ YAPAR!”

AK Parti hükümetlerinin yatırımları hakkında da bilgi veren Kacır, “  Türkiye’nin dört bir yanında ulaştırma yatırımlarını hayata geçirdik. 3400 kilometreye taşıdık yolları. Yüksek hızlı tren hatları 2200 km’nin üstüne çıktı. 73 tünel vardı, şimdi 486 tünel var. Karayollarındaki toplam tünel uzunluğu 750 kilometre. 34 milyon havayolu yolcusu vardı şimdi 214 milyon oldu. 58.’nci havaalanı Mersin’de faaliyete geçiyor.

Enerjide bağımsızlık adına önemli adımlar atıyoruz. Terörü topraklarımızdan kazıdık, bununla yetinmedik, günde 100 bin varil petrol üretimi hedefliyoruz. Mavi vatanda doğalgaz keşfettik. Karadeniz’de 711 milyar metreküp rezerv keşfi yaptık. 2028’de toplam gaz ihtiyacının yüzde 30’unu kendimiz karşılayacağız. Nükleer santral devreye girecek. 50 yıldır bunu konuşuyoruz, kimse yapamadı, cesaret edemedi, biz yapıyoruz. Yaparsa Recep Tayyip Erdoğan yapar. Yaparsa Ak Parti yapar. Yenilenebilir enerjide, rüzgarda, güneşte kurulu gücü arttırdık. Esen yelden, doğan güneşten, akan sudan enerji üretiyoruz, bu ülkenin neyi varsa gerçeğe dönüştürüyor, kalkınma yolculuğuna hız kazandırıyoruz. Biliyoruz ki enerjide bağımsızlık bizim için olmazsa olmaz. Cari açık meselemiz var. Ekonomimiz zayıflatılıyor. Enerjide  bağımsızlığı sağlayacak adımlarla hedefe yaklaşıyoruz. Enerji açığı 53 milyar dolar. Enerjide dışa bağımlılığı ortadan kaldırırsak cari açık meselesini gündemden silmemizi sağlayacak. Orta vadeli programla hedeflere tek tek ulaşacağız. Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşüreceğiz. Bu yıl sonunda enflasyon düşmüş olacak. Önümüzdeki yıl bu zamanlar enflasyon 30 puanın altına düşmüş olacak. Bu programı adım adım icra ederek ülke gündeminden enflasyonu kaldıracağız, tek haneli düzeylere indireceğiz.

“BİZİ KIŞKIRTMASINLAR, KIŞKIRTMALARA GELMEYİZ”

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları ve Türkiye’yi tehdit etmesini de gündeme getiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, “21. Yüzyılda belki de daha önce kimsenin tahmin edemeyeceği bir vahşeti canlı yayında izliyoruz. 40 binden fazla insan 300 gündür Filistin topraklarında Gazze’de İsrail tarafından katlediliyor. Camiler bombalandı, kiliseler okullar hastaneler yerle bir edildi. Bu zulüm bitmeyecek. Dünya bu zulmü durdurmaya yeltenmeyecek. Ta ki Türkiye ayağa kalkana kadar. Yatıp kalkıp Türkiye ile meşgul olan çapsız bir sözde siyasetçisi var İsrail’in, bizi tehdit ediyor, hakaret etmeye kalkıyor. Bizi kışkırtmasın, kışkırtmalara gelmeyiz ama bu millet gereğini yapar. Vakit saat geldiğinde tarih boyunca insanlık misyonunu icra etmiş adaletle merhametle dünyayı yeniden buluşturmuş bir millettir. Biz ne onun alçak sataşmalarını cevapsız bırakırız, ne Filistinli mahsunları yalnız bırakırız. Her platformda hakkı haykırmaya mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz. Gün gelecek zulmü bitiren bu asil millet olacak. Adaleti merhameti hakim kılan yeniden bu millet olacak, bu millet bu özgüvene iradeye iddiaya sahip. Sabırla çalışıyoruz. Alın terini akıl terini dökmeye devam edeceğiz. Yeniden mazlumların mahsunların yüzünün güldüğü bir dünyayı birlikte inşa edeceğiz.”