Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YENİKÖY’DEKİ KÖPEK KRİZİNE MÜDAHALE EDİLDİ

SEMBOL Medya’nın Karesi’ye bağlı Yeniköy’de bir yıldır mahalle sakinlerine zor günler yaşatan başıboş köpek sorunuyla ilgili haberi sonrasında yetkili kurumlar harekete geçti. “Yeniköy’de Başıboş Köpek Krizi” manşetini ihbar kabul eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi Kaymakamlığı ve Karesi İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Yeniköy kırsal mahallesine çıkarma yapıp duruma el koydu. Konuyla ilgili tutanak tutan yetkililer bir yıldır Balıkesir’in köylerine köpek salan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni şikâyet edeceği ve toplanan köpekleri Bursa’ya geri göndereceği öğrenildi.

SEMBOL Medya’nın Karesi’ye bağlı

Balıkesir-Bursa otoyolunun 26.kilometresinde yer alan Yeniköy’ün bir yıldır devam eden köpek istilası kâbusu sona eriyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından son bir yıl içerisinde belirli aralıklarla başıboş küpeli köpeklerin Yeniköy’e salınmasıyla birlikte köydeki köpek popülasyonu 300’ü bulmuştu. Yemek bulamadığı için Yeniköy’deki küçükbaş sürülerine saldırmaya başlayan ve bir defada 25 koyunu telef eden köpekler, yakın bir zamanda da bir ineği parçalama girişiminde bulundu. Yeniköy meralarında büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara saldıran başıboş küpeli köpeklerin bir diğer tehlikesi de uyuz olmaları. Köy sakinleri ise açlıktan dolayı koyun ve ineklere saldıran köpeklerin çocuklara ya da yaşlılara saldırmasından endişe ediyor.

BÜYÜKŞEHİR, KAYMAKAMLIK VE JANDARMA

YENİKÖY’E ÇIKARMA YAPTI

SEMBOL Medya’nın haberi sonrasında harekete geçen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı, Karesi Kaymakamlığı ve Karesi İlçe Jandarma Komutanlığı, Yeniköy’deki başıboş köpek sorununa el koydu. Başıboş köpekleri toplayıp barınağa taşıyan Büyükşehir Belediyesi, Milli Parklar ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’yle yazışmalara başladığı öğrenildi. Toplanılan köpeklerin Bursa’ya geri gönderileceği ve Balıkesir’e köpek salan kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunacağı belirtildi.

MUHTAR’DAN SEMBOL MEDYA’YA TEŞEKKÜR

Bir yıldır devam eden köpek sorununun gündeme gelip, yetkili kurumları harekete geçirmesinden dolayı SEMBOL Medya’ya teşekkür eden Yeniköy Mahalle Muhtarı Şeref Kurt, “Bir yıldır köyümüzde huzur ve güven kalmadı. Sesimizi yetkili kurumlara duyuran SEMBOL Medya’ya teşekkür ediyoruz. Umarım bu konu bir an önce çözüme kavuşur ve huzurlu yaşamımıza geri döneriz” dedi.

YENİKÖY’DE NE OLMUŞTU?

Balıkesir- Bursa yolu üzerinde Karesi’ye bağlı Yeniköy’ün başı bir yıldır başıboş köpeklerle dertte. Balıkesir’in 26 kilometre uzağında yer alan Yeniköy, sayıları 300 bulan başıboş köpekler yüzünden köyde rahatça dolaşamaz, merada hayvanlarını otlatamaz, çocuklarını evden dışarı çıkaramaz hale geldi. Bursa’dan belediye ekiplerinin belirli aralıklarla köylerine kulağı küpeli başıboş köpek bıraktığını ifade eden Yeniköylüler, sürü halinde gezen başıboş köpeklerin açlıktan dolayı küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarına saldırdığından dolayı birçok hayvanın telef olmasından dert yanıyor

BAŞIBOŞ KÖPEKLER HAYVANLARI TELEF EDİYOR

Yeniköy’deki başıboş saldırısı sonucunda 25 koyunu telef olan mahalle sakinlerinden Mustafa Ulu, bu saldırıdan 250 bin liralık maddi zararın ortaya çıktığını belirtip Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden olaya el atmasını talep ediyor. Başka bir mahalle sakininin ise bir ineğine köpek sürüsü saldırıp hayvanını parçaladı. Yeniköylülerin en büyük korkusu ise başıboş köpeklerin çocuklara veya yaşlılara saldırıp daha büyük acıların yaşanması.

AHMET AKIN’IN KONUYA EL ATMASINI BEKLİYORLAR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne sorunu çözmesi için yaptıkları girişimlerinde sonuç vermediğini belirten mahalle sakinleri, Balıkesir Büyükşehir Belediye ekiplerinin önce köylerindeki başıboş köpekleri topladığını birkaç gün sonra da aynı hayvanları geri getirdiğini belirtiyor. Bursa ve Balıkesir belediyelerinin mahallelerine saldığı başıboş köpekler yüzünden kimsenin güven içinde olmadığından şikayet eden Yeniköylüler, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’dan konuya bir an önce el atmasını bekliyor.

MUHTAR KURT: “YOLDA RAHAT YÜRÜYEMİYORUZ”

Konuyla ilgili bilgi veren Yeniköy Muhtarı Şeref Kurt, “Bandırma, Karacabey, Bursa’dan bütün köpekleri bizim mahallemize getirip bırakıyorlar. Burada köylülerimiz, okul çocuklarımız sıkıntı yaşıyor. Köpekler hayvanlarımıza saldırıyor. Birçok mahalle sakimizin hayvanları bu saldırılardan telef oldu. Dün 10 tane köpek bir tane ineği devirip yemeye kalktı, sahibi yetişmeseydi yiyeceklerdi. Bunlara acilen çözüm istiyoruz. Yolda rahat yürüyemiyoruz. Birden ortaya çıkan 10-15 köpek üzerimize geliyor. Bizim okul çocuklarımız var yürüyerek gidip geliyorlar. Birde bu köpekler uyuz. Uyuz salgınıyla karşı karşıyayız. Belediyelerimize bu durumu bildiriyoruz. Önce alıp götürüyorlar sonra tekrar salıyorlar” dedi.