Kısa bir süre önce Balıkesir’de faaliyet göstermeye başlayan Yeni Dünya Vakfı Balıkesir Şubesi Başkanı İsmail Özgün vakıf çalışmalarını kamuoyuyla paylaştı.

Balıkesir’i dört dönem TBMM’de Milletvekilli olarak temsil eden İsmail ÖZGÜN Başkanlığında, kurulan Yeni Dünya Vakfı Balıkesir Şubesi kısa bir süre önce ilimizde faaliyet göstermeye başladı.

“Yeni bir dünya için çalışıyoruz” sloganıyla hareket ettiklerine dikkat çeken ve Vakfın faaliyetleri hakkında bilgi veren Başkan Özgün;

Öncelikle gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı, bilgili, kültürlü, yeniliklere açık, aydın birer birey olarak yetişmelerine katkı sunmak gayesiyle yola çıktık. Ülkesinde ve dünyadaki sorunların çözümünde gayret ve başarı gösterecek, insanlığa hizmet yolunda bir buluşa imza atacak genç proje insanlarını desteklemek yeni dünya hayalimizin temelini oluşturmaktadır. İlim ve sanat alanında marifetlerini maddi imkansızlıktan dolayı sergileyemeyen gençlerimize destek oluyor, cesaretlendiriyoruz. Yeni bir dünyanın kurulması için sorumluluk almaktan çekinmeyen, irfan sahibi, karakteri sağlam, kendisini ülkesine ve insanlık alemine vakfetmeye hazır bir gençlik yetiştirmek ve en iyi şekilde hayata hazırlamak için öğrencilerimizi burs, seminer ve gezilerle destekliyoruz. “

Başkan İsmail Özgün, Yeni Dünya Vakfı’na yapılan bağışların vergi muafiyetine değinirken “ Vakfımıza yapılan bağışlar vergiden muaftır, gider olarak gösterilebilir ve bu bize daha fazla sorumluluk yüklemektedir. Yapılan bağışların her kuruşu kayıt altındadır. Hesap verilebilirlik ve şeffaflık ilkesinden asla taviz vermemekle beraber kurumsal ilkelerimiz gereği etik değerler ve normlar çevresinde; mali ve iktisadi her konuda tüm verilerimiz kayıt altındadır”. diye konuştu.

Başkan Özgün burs faaliyetlerine değindi. “Kısa bir süre önce temsilcilik açtığımız ilimizde başlangıç olarak daimi 27 öğrenciye burs bağladık ve yakın zamanda öğrenci yurdu açmayı planlıyoruz. Birlik ve beraberlik ruhuna en çok ihtiyacımız olan şu günlerde, gök kubbede hoş bir sada bırakabilmek için çıktığımız bu yolda, gençlerin ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yaralarına merhem olabilmek amacıyla Kuvay-i Milliye şehrimizin yüce gönüllü hayırsever insanlarını hayra davet ediyoruz. Her biri memleketine, ülkesine ve dünyaya hizmet yolunda gönül birliği yaptığımız yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte Mübarek Ramazan ayının ülkemiz, milletimiz ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını Allah’tan diliyor, depremzede gençlerimize ve imkansızlık sebebiyle eğitimi kısıtlanan tüm gençlerimize desteklerinizi bekliyoruz”.