CHP’nin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin dernek ve vakıflara usulsüz yardım yaptığına ilişkin eleştirilerine AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin’den karşılık geldi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin kamu yararı olan kuruluşları desteklediğini belirten Mehmet Birol Şahin, CHP’nin Sayıştay raporunu çarpıtarak kamuoyuna aktardığını açıkladı. Yardım yapılan dernek ve kuruluşlar hakkında bilgi veren Şahin, “ Sayıştay Raporu’nu çarpıtarak Büyükşehir’in Bazı Dernek ve Vakıflara usulsüz yardımlar yaparak Belediyeyi zarar uğrattığımızı iddia eden CHP ve yandaşları yine okuduğunu anlamamış, yine yalan algı peşinde. Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı’na yardım ettik. Desteklemeye devam edeceğiz. Yeşilay Danışmanlık Merkezi(YEDAM)’a yardım ettik. Desteklemeye devam edeceğiz. Kadın ve Demokrasi Derneği’ne yardım ettik. Gerekirse gene yardım ederiz. Bu arada raporda yok ama Atatürkçü Düşünce Derneği’ne de yardım ediyoruz. CHP uyuşturucu, alkol ve sigara Bağımlılığı ile mücadele eden Yeşilay’a desteğimizden, kadın ve demokrasi alanlarında çalışma yapan derneğe, otizmli bireylerin rehabilitesi ve topluma kazandırılması için faaliyet gösteren OBİDEV’e yardıma etmemizden neden rahatsız?”

CHP ADD İLE YAPTIĞIMIZ PROTOKOLÜ

NEDEN GÖRMEZDEN GELİYOR?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ayrım yapmadan dernek ve vakıfları destek verdiğini belirten Mehmet Birol Şahin, “ Yücel Yılmaz Başkanımızın talimatları doğrultusunda milletimiz ve ülkemiz için samimiyetle faaliyet gösteren kurumlara ayırım yapmaksızın yardım ediyoruz. Kimin ne söylediğinin bir önemi yok, yardıma devam edeceğiz. Çünkü başkanımıza bu kapsamda protokol yapması için Büyükşehir Belediye Meclisimiz her Ocak ayında yetki vermektedir. Bu arada Atatürkçü olduğunu iddia eden CHP Atatürkçü Düşünce Derneği ile işbirliği protokolü yaptığımızı ve onlara da yardımcı olduğumuzu niçin görmezden geliyor” dedi.

İŞGALİYELERDE KAMU ZARARI YOK!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ait bazı yerlerin işgaliye yöntemiyle verildiğiyle ilgili eleştirileri de yanıtlayan Şahin, “ Öte yandan bazı yerleri işgaliye usulüyle verildiğini söylemektedirler.   Doğrudur, mülkiyet konusu olmayan yani, yeşil alan, park, kaldırım üzeri, meydan, dolgu alanı gibi yerlerdeki ATM, Taksi Bekleme yeri, Fırıntaş ve Balkart Büfesi gibi yerlerde işgaliye sahibi tarafından demonte olarak kendilerince yapılan yerler eskiden beri kim tarafından kullanılıyorsa o şahsa emsal ve yasal artış oranlarında her yıl yeniden değerlendirme yapılarak kullanıma devam etmektedirler. Bu hususta Sayıştay’ın ucuz kira sonucu bir kamu zararı oluştuğuna dair bir iddiası yoktur. Ancak CHP’nin bu konuda da algı ve tahrifi, çarpıtması vardır” dedi.