Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“YAPILMIŞ HİZMETLERİ VAAT DİYE HALKA SUNUYORLAR”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, A Haber’de katıldığı sabah programında belediye çalışmalarını ve seçim dönemini değerlendirdi. Muhalefet adaylarını seçim vaatleri üzerinden eleştiren Başkan Yılmaz, “Balıkesir büyük bir il, rakibinde şehri tanıması lazım. Bir ütopya var, kazanacağız diye. Ama Balıkesir’den o kadar bihaberler ki bunu seçmen de fark ediyor. Yapılan işleri sanki ilk defa yapacakmış gibi anlatıyor. Zaten yapılmış hizmetleri yapacağız diye vaatte bulunuyorlar. En büyük sıkıntımız şehri tanımıyorlar” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ulusal kanallarda haber programlarına konuk oldu.  Yerel seçim sürecine yönelik çalışmalar hakkında bilgi veren Yücel Yılmaz, “Balıkesir kültürel ve sosyal açıdan dengeli bir şehir. Tarım, turizm ve sanayi kenti. Temel sorunlarımız yüzde 1’in üzerinde değil. Yaptığımız tüm projeler bu dönemde insanların temel ihtiyaçlarıyla ilgili sorunlar kalmasın diyeydi. 7 bin kilometre iç hattı büyüklüğünde bir şehiriz. 275 kilometre sahil şeridi var. Her tarafa dokunduk çok güzel işler yaptık. İnsanların bütçelerine dokunan projeler yaptık. Öğrencilerimize, sporcularımıza katkılar sağladık. Her alanda insanımıza dokunduk. Toplumun kesimlerini 12’ye ayırdık. Emeklilerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız, gençlerimiz, tarlada çalışan işçilerimiz, çiftçilerimiz, sanayicilerimiz, turizmcilerimiz gibi. Her birine ayrı bir kalemde ekibimizi yönlendirdik, bütçe ayırdık. Yoğun bir mesai harcadık. Başarılı da olduk” dedi.

 

 

“EN BÜYÜK SIKINTIMIZ

MUHALEFET ŞEHRİ TANIMIYOR”

 

Balıkesir’de muhalefetin adaylarının kenti ve belediyeyi tanımadığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Siyaset insanın dünyaya bakış açısını belirler. Vatandaş üreten bir şeyler ortaya koyan, bir şeyler yapanla tıpış tıpış oy vereceksiniz diyenler arasında ayrıma varıyor. Balıkesir büyük bir il, rakibinde şehri tanıması lazım. Bir ütopya var, kazanacağız diye. Ama Balıkesir’den o kadar bihaberler ki bunu seçmen de fark ediyor. Yapılan işleri sanki ilk defa yapacakmış gibi anlatıyor. Zaten yapılmış hizmetleri yapacağız diye vaatte bulunuyorlar. En büyük sıkıntımız şehri tanımıyorlar. Şehirde ikamet etmiyorlar. Ailesi, kendisi Balıkesir’de ikamet etmiyorlar. Onlara bilgi aktaranlar da emekli hayatın içinde bulunmayan kişiler. Danışmanları da dışarıdan geldi. Biz teknik olarak rakiplerimizle yarışmıyoruz. Teknik olarak da amacımız yüzde 50’nin üzerinde oy alıyoruz. Kim kiminle beraber olmuş, kiminle ittifakı var ona bakmadan, seçim yokmuş gibi çalışıyoruz. Ben 5 yıl Karesi Belediye Başkanlığı görevi yaptım ona çıraklık diyorum. Şimdi kalfalığı yaşadım. Önümüzdeki dönemde ustalık dönemimi yaşayacağım. Yeni dönemin projelerini, kaynaklarını oluşturduk. 1 Nisan’dan sonra halktan yetkiyi aldığımızda hayata rutin şekilde devam edeceğiz. O kadar çok projemiz var ki bunları halka anlatmaya devam ediyoruz. Çiftçilerimiz için sulama alanında devrim niteliğinde işlerimiz var. DSİ’den devraldığımız barajlarımız, göletlerimiz var. Bunlarla ilgili aşama çok önemli. Bunun startını verdik ve bölgesel çalışmalar başladı. Turizm alanında yurtdışından şehrimize konaklamanın yoğunlaştırılmasını sağlayacağız. Turizmi 12 aya yayacağız. Öğretmenlerimizle, sağlık çalışanlarımızla ilgili yaptığımız çalışmalar var. Gençlerle ilgili projeler var” dedi.

 

 

“BELEDİYENİN BÜTÇESİ NE BİLMİYORLAR”

Yerel yönetimlerde 10 yıllık tecrübeyle yeni döneme iddialı hazırlandığını belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “ Özel sektörle anlaşarak ailelere kreşe gönderilmesi konusunda çalışmalar yapacağız. Kaynak oluşturulması gerekir. Siyasette vaatlerin arkası gelmiyor. O iki anahtar veriyorsa ben 3 anahtar veriyorum diyenler vardı. Sorsanız belediyenin bütçesi ne bilmiyorlar. Sorsanız her şeyi yapıyorlar hemen yapıyorlar, ilk gün yapıyorlar. Kazanmak için insanların beklentilerine söz vererek o güzel yüzün ardında siyasi gerçekleştirecekmiş gibi bir hava veriyorlar. İnsanlar arabalarını kaportacıya giderken, ilk defa araba tamir edeceklere mi yoksa daha önce arabasını tamir etmişlere mi gönderebilir. Şehri yönetmek o kadar kolay değil. Herkes başkanlık yapabilir ama belirli dönemlerde. Bizim belirli ilçelerimiz var, CHP kazanıyor. Her dönem başkan adayları değişiyor hep de insanlar mutsuz. Çünkü ideolojik olarak olaylara bakmanın bedelini hep birlikte ödüyoruz. Yapılmamış işin bedelinin hesabını sormak yok. Çünkü tıpış tıpış oy vereceksiniz. Bizim de bir duruşumuz var. Asli işlerimizi yaptığımızda lüzumsuz işlerle uğraşmadığımızda insan ayırmadığımızı tüm Balıkesir gördü” dedi.

 

 

“5 MİLYAR LİRA YATIRIMLA

100 MİLYAR LİRALIK DEĞER YARATTIK”

 

Belediyenin bütçesini doğru kullanarak önemli işlerin altına imza attıklarını vurgulayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Bütün STK’larla Kent Meclisi’mizde ihtiyaçları belirledik, bunları projelendirip bütçesini oluşturduk. Her siyasi görüşteki insanın ne istediğini belirleyip ortak akılla projeler yaptık. Binlerce proje böyle hayata geçti. Zaten o projelere katılan herkes oy verse biz yüzde 60’ın üzerinde oy alırız. İnsanlar dürüst davranıp siyaset yapmadığında bizi tercih edecekler. Mantıklı her projeye destek verdik. Balıkesir’de 5 milyar lira yatırım bedeliyle 100 milyar liralık değer oluşturduk. Belediyedeki yüzde 38’lik özvarlığımızı yüzde 88’e yükselttik. Halkı biliriz, finansı biliriz. 790 milyon lira borçla belediyeyi aldık. Şimdi bütçemiz 12 milyar lira ve borcumuz aynı” dedi.