CHP Büyük Kurultayı öncesinde değişimci kanatla birlikte hareket eden Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, sosyal medya hesabından mevcut parti üst yönetimini eleştirip, “Ya sokağa dinleyeceğiz ya koltuğa sığınacağız” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Büyük Kurultay öncesinde mevcut parti yönetimini eleştirip, değişimci kanadın başkan adayı Özgür Özel’in başkan adaylığı için imza verdiğini açıkladı. 14-28 Mayıs seçimlerinde halka verdikleri sözü yerine getiremediklerini açıklayan Aytekin, “14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde halkımıza verdiğimiz sözü tutamadık, umudu büyüteceğiz dediğimiz yerde umutsuzluğun yayılmasına; işçinin, emekçinin, emeklinin ve en çok da gençlerin hayallerin yıkılması karşısında suskun kaldık. Sokakta büyüyen tepki, gün geçtikçe bir kopuşa sebep oldu. Zamanla gördüğümüz üzere, kaybetmeyi kabul etmeyip kazanamadık diyerek gelen tepkiyi yumuşatmaya ve bu tepkiler karşısında yeni bir kanal açmaya çalıştık. Maalesef açılan bu kanal, cebinde ikinci genel başkanımız İsmet İnönü’nün imzaladığı üye kimliğini gururla taşıyıp köy kahvesinde önümüze koyan en yaşlı üyemizden; verdiği ilk oyla kaybedip sokak kenarında ağlayan gence kadar parti tabanında derin bir hayal kırıklığı yaratmıştır. İl ve ilçe kongreleri sürecinde örgütümüz ile yaptığımız görüşmelerde, danışma kurullarında gördük ki tabanımız yüreğindeki hayal kırıklığını dindirecek şeyin tepeden tırnağa güçlü bir değişimle mümkün olacağını haykırıyor” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL’E İMZAMI VERDİM

CHP Büyük Kurultayı’nda Özgür Özel’i destekleyeceğini deklare eden Ensar Aytekin, “ Gençlik kollarından yetişen ve bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde idari görevle hem Kuvayı Milliye şehri Balıkesir’i, hem de büyük örgütümüzü temsil eden bir kişi olarak, oturduğumuz tüm koltukların bize partimiz aracılığıyla halkımız tarafından verildiğinin bilincindeyim. Ve halkımızla birlikte örgütümüz ve tabanımızın kuruluş ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki değişim talebine karşı kör, sağır ve dilsiz olamayacağımı; hiçbir şey olmamış gibi siyasi ikbalimi düşünüp konforlu hayatımı sürdüremeyeceğimi ve slogan söylemlerin tekrarına düşerek günü bitiremeyeceğimi ve bu şekilde yastığa başımı koyduğumda vicdanımın beni boğacağını biliyorum. Bu yüzden, örgütümüz, tabanımız ve bize oy veren milyonlarca insanımızın taleplerine yüreğimi katarak onlar için ses veriyorum. Daha ilk günden tarafı olduğum değişim hareketimize Özgürce destek veriyorum. Bu gerekçelerle sayın Özgür Özel’in Genel Başkan adaylığı için imzamı da vermiş bulunmaktayım. Halka rağmen siyaset yapılamayacağını ve bu cennet vatanın özellikle de gençlerin siyasetten kopuşuna kayıtsız kalamayacağım. Ya sokağı dinleyecek ya koltuğa sığınacağız.  Ya örgüte kulak verecek ya da bize dayatılan sonuca katlanacağız.  İstiyoruz ki 100 yıllık partilerin üyesi seçim akşamları gururu kırılmış bir şekilde kalmasın. İstiyoruz ki gözyaşları sadece Altıokun zaferi için aksın. İstiyoruz ki Atatürk’e hakaret edenler bu partide söz sahibi olmasın” dedi.