YENİSÖZ’ün manşetiyle gündeme oturan Zağnos Paşa Camii’ndeki protokol uygulaması sona erdi. AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, “Uygulama yanlış, ben de bir daha oturmam” demişti

Bayram namazında önce Zağnos Paşa Camii’nde il protokolü için 7-8 seccadenin ayrılması, Levent Uysal’a ait YENİGÜN tarafından haberleştirilmiş, bayramdan sonra da YENİSÖZ konuyu manşetine taşımıştı. Haberin çıktığı gün Sembol Medya Grubu’nu ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, söz konusu protokol uygulamasının kendisiyle ilgisinin olmadığını, bu konuda da müftülüğe gerekli uyarıların yapılacağını söylemişti. Geçtiğimiz Cuma Zağnos Paşa Camii’ne giden muhabirlerimiz, Cuma namazında protokol uygulamasının kaldırıldığını görüntüledi.

Başaran “İnşallah bir hayra vesile olursunuz” demişti

AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, Sembol Medya ziyaretinde “İnşallah haberiniz bir hayra vesile olur ve protokol uygulaması ortadan kalkar” diye konuşmuştu.

CAMİDE PROTOKOL UYGULAMASI SON BULDU

Vatandaşın büyük tepkisini çeken camide protokol uygulaması Cuma namazıyla son buldu. Yenisöz’ün Zağnos Paşa Cami’nde bayram namazı öncesinde bir görevlinin protokol için yer ayırmasını gündeme getirdiği haberiyle vatandaşın büyük tepkisini neden olan bu uygulama son buldu.

Kurban Bayramı namazında Zağnos Paşa Cami’nin yaşanan protokol uygulaması Cuma namazıyla son buldu. Bayram namazı öncesinde Zağnos Paşa Cami’nde görevliler tarafından Vali, belediye başkanları, bürokratlar ve siyasiler için yapılan protokol ayrıcalığının Yenisöz’de haber olması sonrasında gözler Cuma namazına çevrilmişti. Kamuoyunun büyük tepkisini geçen uygulamanın Cuma namazında da tekrarlanıp tekrarlanmayacağı merak konusu olmuştu. Yenisöz’ün haberi sonrası harekete geçen İl Müftülüğü, Balıkesir’deki camilerde kişiye özel protokol uygulamasının yapılmaması yönünde çalışanları uyardığı bilgisine ulaşılırken, Zağnos Paşa Cami’ndeki Cuma namazında ayrıcalıklı uygulamaya son verilmesi dikkat çekti.