Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Erden Köybaşı, seçim koordinasyon merkezinin önünde düzenlediği basın açıklamasında Cumhur İttifakı’nı hedef alıp, vatandaşa 28 Mayıs’ta cumhurbaşkanlığı seçimi için sandığa gitme çağrısında bulundu.

Köybaşı, “. Teröristle müzakare edilmez mücadele edilir dedik, terör örgütüyle Oslo’da 12 maddelik sözleşme imzalayan,Dolmabahçe’de müzakere yapan, birkaç oy için Abdullah Öcalan’ın mektubunu meydanlarda okutan, kırmızı bültenle aranan Osman Öc alan’ı TRT’ye çıkaranlara, PYD Başkanı Salih Müslim’i Dolmabahçe’de karşılayıp önüne kırmızı halı serenlere vatanımızı bırakmayacağız” dedi.

‘Vatanını seven sandığa gelsin’ sözleriyle vatandaşa çağrıda bulunan Erden,  Cumhur İttifakı’nı terör ve göçmen politikaları üzerinden eleştirdi. 14 Mayıs seçiminde Balıkesirlilerin Kemal Kılıçdaroğlu’nu  birinci çıkardığına dikkat çeken Erden Köybaşı,  AK Parti’nin Balıkesir’e hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçiminde başarısız olduğunu belirtti. Köybaşı, “ 14 Mayıs seçim sonuçları seçimleri için hemşerilerimize teşekkür ediyorum. İlimizde Kemal Kılıçdaroğlu birinci olarak çıktı. AKP’nin yönetiminde olduğu büyükşehirler içerisinde Erdoğan’ın kaybettiği iki ilden biri Balıkesir’dir. Saha çalışmalarında sadece Büyükşehir Belediyesi vardı. Bütün olanaklarını seferber ederek tam saha çalıştılar ama hemşerilerimizin sağduyusunu yenemediler. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devletin tüm olanaklarıyla sahada, atanmış bakanların hepsini milletvekili yaparak bakanlıkların gücüyle birlikte seçim kampanyası düzenlediler. Bütün devletin gücünü ve olanaklarını kullandılar ona rağmen 26 adet milletvekili ve yüzde 10 oy kaybettiler. AKP İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu dün Gündoğan Mahallesi’nde demiş ki; Balıkesir açık ara Erdoğan’a destek vermiş. Pes arkadaş seni kim yönlendirdi ya da sonuçları bilmiyorsun ya da genel alışkanlığınız olduğu gibi doğruları değiştirerek kullanıyorsunuz.  Sırça köşkte oturuyorsanız kimsenin camına taş atmayacaksınız. Balıkesir’de 6 milletvekiliniz 4’e düştü, bütün devlet ve büyükşehir belediyesi imkanlarını kullanarak cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci olmuşsunuz, bunu örtmek için laf ebeliği yapıyorsunuz. Herkes önce kendi önüne baksın sonra bizi eleştirmeye baksın” dedi.

 “FETÖ TAKTİKLERİYLE BİZE İFTİRA ATTILAR”

14 Mayıs öncesinde kaset, montaj siyasettiyle yalanların hedefi olduklarını belirten CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, “ 20 yıldır ülkemizin üzerine kara basan gibi çöken kaos, kargaşa herkesi bezgin ve yarınlarından umutsuz hale getirmiştir. İktidar tarafından ülke kaynakları ve umutlarımız çalınmıştır. Güzel ülkemiz ben ekonomistim diyen tek adamın kafasında yazdığı iktisat teorisini en pahalı uygulandığı ülke haline gelmiştir. Ülkemiz ne acıdır ki çocukların açlıktan öldüğü ülke konumuna düşmüştür. Yoksulluk toplumun her kesimini sarmış işçi, memur, köylü dahil olmak üzere orta sınıfın tüm kesimleri derin yoksullukla eşitlenmiştir. Çocuk istismarları ve kadın cinayetleri toplumsal travma haline gelmiştir. Yarınlara dair umutlarımız çalınmış, gençlerimiz ve yurttaşlarımız yurtdışına gitmek zorunda bırakılmıştır. Bütün bunların yanında toplum korku politikalarına esir edilmiş, kalıcılaşan adeletsizlik karşısında çaresiz bırakılmıştır. Ülke ekonomik buhran etrafında sarsılırken, yurttaş hayat pahalılığı altında ezilirken elinde sadece montaj kasetlerle terörizm çamuru atmaktan başka argumanı bulunmayan iktidar yarattığı korku iklimiyle seçim propogandası yapıyor. Bizler 14 Mayıs’a kadar bu zehirli dile ortak olmayacağız dedik, sadece baharı vaat ettik ve yurttaşlarımıza ne yapacağımızı anlattık. En düşük memur maaşı 21 bin 600 lira olacak dedik. Emekliye kurban bayramında 15 bin lira bayram ikramiyesi vereceğiz dedik. Hakkı, hukuku, insanca yaşamı vaat ettik. Tohuma, gübreye, mazota yapacağımız desteği anlattık. İkinci tura gittiğimiz seçimde iktidar ve onun konuşanları yalanı, dolanı, iftirayı iyice arttırdılar. AKP Genel Başkanı tarafından televizyonda açıkça söylendiği gibi sadece montaj kaset iftiralarına devam ediyorlar. Bunu sözcüsü, milletvekilli, bakanı yüzleri kızarmadan savunmaya çalışıyor. FETÖ taktiklerinden olan montaj kasete kıvrak zeka diyebilecek duruma düştüler. Terörist başını serbest bırakacak diye kıvrak zekalarıyla montaj kaset düzenleyenler sahte afiş bastıranlar 2 Mayıs’ta 71 yaşında kocamışlık bahanesiyle tek imzayla serbest bıraktıkları Mehmet Emin Aksoy kim bir araştırın. Bu şahıs anayasal düzeni yıkarak yerine şerri esaslara dayalı bir Kürdistan devleti kurmak adına ağırlaştırılmış müebbet cezası alan kişidir.  Hizbullah’ın askeri kanadının sorumlusu, öldürülen örgüt liderinin özel kuryesi olan bu kişinin evinin bodrumunda domuz bağıyla öldürülmüş ve üzerine beton atılmış 3 kişinin cesedi bulunmuştur. İşte bu Hizbullahçıyı affettiniz. Daha ne söyleyeyim size” dedi.

“NEDEN BUNLARI ÜZERİNİZE ALINIYORSUNUZ”

Seçim koordinasyon merkezinde asıla olan görsellerden AK Partililerin rahatsız olduğunu  seçim kuruluna şikayette bulunhduğuna dikkat çeken CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, Seçim koordinasyon merkezimizin camlarına astığımız görsellerden rahatsız olmuşlar. Seçim Kurulu’na indirilmesi için başvuruda bulunmuşlar. İl Seçim Kurulu itirazı ret etti. Demişiz ki; Teröristler dize gelecek, mülteciler evine dönecek, hırsızlar hesap verecek, karar ver demişiz. Gaffar Okan’a pusu kuranlara, Gonca Kuriş’i domuz bağıyla öldürenlerle birlikte mi yürüyeceksin, karar ver demişiz.  Neredeyse uyuşturucu kullanım yaşının 10’a düştüğü ülkemizde bunlarla beraber mi yürüyeceksin demişiz. Karar ver demişiz. Andımızı yasaklayanlara, TC ibaresini kaldıranlara, şehidimize kelle diyenlerle birlikte mi yürüyeceksin demişiz, karar ver demişiz. Depremde çadır satanlara, canları enkaz altında bırakanlarla birlikte mi yürüyeceksin demişiz, karar ver demişiz. Vatanını sandığa gelsin dedik,. Bunların neyinden rahatsız oldunuz da şikayet ettiniz.  Bunların hangisi zorunuza gitti. Neden bunları üzerinize alınıyorsunuz” dedi.

“MUTLAKA KAZANACAĞIZ”

CHP’nin ilkelerinden birinin de milliyetçilik olduğunu hatırlatan İl Başkanı Erden, “Bizlere milliyetçiliğe sarıldı diyenlere buradan sesleniyorum, bizim  6 ilkemizden biri milliyetçiliktir. Biz haftalık, günlük, aylık milliyetçi değiliz. Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık diyenlere Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sözünü siyasal söylem görüp yasaklayanlara vatanımızı bırakmayacağız. Andımızı ırkçı söylem diye okullarımızda okutmayanlara, T.C ibaresinden rahatsız olup her yerden kaldıranlara vatanımızı bırakmayacağız. Kadınları mal gibi görüp onları sahiplendireceğiz diyenlere, kadınları domuz bağıyla katledenlere, küçükcük çocuklarımıza musallat olanlara, Hizbullahı kendisine önder edinip terör örgütü olarak görmeyenlere, onları listesinden Gazi meclisine sokanlara vatanımızı bırakmayacağız. Biz her zaman Fethullah terör örgütü FETÖ’dür, terör örgütüdür dedik. Pensilvanya’ya gidip icazet alanlara, dizinin kenarında oturup eline yüz sürenlere, ne istedilerse verdik, dönün efendim diyenlere vatanımızı bırakmayacağız. Teröristle müzakare edilmez mücadele edilir dedik, terör örgütüyle Oslo’da 12 maddelik sözleşme imzalayan,Dolmabahçe’de müzakere yapan, birkaç oy için Abdullah Öcalan’ın mektubunu meydanlarda okutan, kırmızı bültenle aranan Osman Öc alan’ı TRT’ye çıkaranlara, PYD Başkanı Salih Müslim’i Dolmabahçe’de karşılayıp önüne kırmızı halı serenlere vatanımızı bırakmayacağız. Sınır namus dedik. Sınırlarımızı korumaktan aciz, 10 milyon mülteciyi içimize sokan birkaç ithal oy için kılını kıpırdatmayanlara vatanımızı bırakmayacağız. 28 Mayıs’ta Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı olarak Çankaya Köşkü’ne uğurlayacağız. Vatanını seven sandığa gelsin, mutlaka kazanacağız.”dedi.  CHP’nin basın açıklamasına Milletvekili Serkan Sarı, İYİ Parti, Demokrat Parti, DEVA Partisi il başkanları ve vatandaşlar katılım gösterdi.