İYİ Parti’nin 4. kuruluş yıldönümü kapsamında düzenlenen lokma hayrında konuşan İl Başkanı Özlem Ural, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın “ Mazot isterse 1 milyon lira olsun. Benim AK Parti’ye olan imtihanımı bitiremez” sözlerini değerlendirdi. Ekrem Yavaş’ı üreticinin karşılaştığı sorunları anlamaktan uzak olduğunu ifade eden Ural, “Bu kişilerin ne tarımdan ne de vatandaşın halinden haberleri yok.”

İYİ Parti İl Başkanlığı, İYİ Parti’nin kuruluşunun 4.yıldönümü nedeniyle Kurtdereli Mehmet Pehlivan Heykeli’nin yanında lokma hayrı düzenledi.  Vatandaşlara lokma ikramında bulunan İl Başkanı Özlem Ural, İYİ Parti’nin 4.yıldönümü ve gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Ural, “ İstanbul’da Genel Başkanımızın partililerle ve vatandaşlarla buluştuğu etkinlikteydik. Türkiye’nin 81 ilinden teşkilatlardan katılım gerçekleşti.  Hava soğuk ve yağmurlu olmasına karşın meydanda büyük bir yoğunluk vardı. Genel Başkanımız Meral Akşener, İYİ Parti’nin iktidara geldiği zaman yol haritası anlamında bir manifesto açıkladı. Manifestonun birinci sırasında kadınlardı. Partisiz bir cumhurbaşkanı sözümüz vardı. Genel Başkanımızın bir de başbakan adaylığı söz konusu. İstanbul’daki toplantıda ‘başbakan geliyor’ sözünün üzerine vurgu yapıldı. Parlamenter sisteme dönüşün garantisi İYİ Parti. ‘Ömer’in Yolu’  yani adaleti temsil eden bir slogan söz konusuydu.   Özal’dan, Demirel’e, Ecevit’e, Başbuğ Alparslan Türkeş’e göndermeler yapıldı. İYİ Parti, Türkiye’de tüm seçmenlerin oyuna talip. Türkiye’ye hizmet vermeye talip bir parti. İstanbul’daki toplantıda Genel Başkanımıza bir de söz verdik. Biz temiz ve ahlaklı siyasetçilerden olacağız. Kesinlikle Atatürk ilke ve inkılaplarından ayrılmayacağız. Sürekli gelişmek üzerine, liyakat üzerine olacak tüm çalışmalarımız. Bunların sözünü verdik. İnşallah Allah bize 4.yılları değil 40.yılları kutlamayı nasip etsin. Genel Başkanımız çok kurumsal bir yapı oluşturuyor partide. Her şeye duyarlıyız, kimseyi ayırmıyoruz. Kimseye rant sağlayamayacağız. Yorulmadan yolumuza devam edeceğiz” dedi.

“BÖYLE BİR CÜMLE OLAMAZ!”

Son günlerde Balıkesir’le ilgili basında yer alan bazı haberleri de değerlendiren İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural, AK Partili Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın “ Mazot isterse 1 milyon lira olsun. Benim AK Parti’ye olan imtihanımı bitiremez” sözlerini eleştirdi. Ural, “ İYİ Parti’yle ilgili son günlerde bazı çirkin yakıştırmalar yapıldı. Bunlar Burhaniye’yle ilgili  Sındırgı ile ilgiliydi. Hiçbir şekilde rahat bırakılmıyoruz, önümüze çıkacaklar. Büyük bir korku var, kullandıkları cümleler çok yanlış. Sındırgı Belediye Başkanı çıkıp “Mazot 1 milyon lira olsun, gübre 500 bin lira olsun” diyor. Böyle bir cümle olamaz. Bu kişiler ne tarımdan ne vatandaşın halinden haberleri yok. Biz siyaseti halkın içinde yapacağız. Sarayların içinde her şeyden bihaber bir yönetim biçimi olamaz. Biz, bizden öncekilere benzemeyeceğiz.