Balıkesir Tabip Odası, Covid-10 aşı uygulamasıyla ilgili randevularda yaşanan sıkıntılardan dolayı vatandaşlarla karşı karşıya geldiklerini söyledi. Aşı uygulamasının 55 yaşa düşürülmesine karşın Sinovac aşısı için ilk randevunun 3 Mayıs’tan önce alınamadığına dikkat çekilen açıklamada, Körfez bölgesindeki aşı randevularının da Çanakkale Biga Devlet Hastanesi ile İzmir Çiğli Hastanesi’ne verildiği belirtildi.

Balıkesir Tabip Odası, Covid-19 aşı uygulamasında randevularda yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Aşıların 55 yaşa indirilmesine karşın 3 Mayıs tarihine kadar randevuların alınamadığı belirtilen açıklamada; Körfez bölgesindeki randevuların Çanakkale ve İzmir’e verildiği belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Tosun, Sağlık Bakanımız Covid-19 Aşı uygulamasının 55 yaşa düşürüldüğünü açıklamasından sonra; hiçbir Aile Hekimi randevu takvimlerinde boşluk olduğu halde Sinovac için ilk aşı randevusunu 3 Mayıs 2021 tarihinden öncesine alamıyor. Soruyoruz: O zaman Covid-19 aşılarını neden şimdi 55 yaşa indirdiniz? Bir şeyler yapıyor görünmek için mi? Hasta ile Hekimi karşı karşıya getirmek için mi?

KÖRFEZ’DEKİ RANDEVULAR

ÇANAKKALE VE İZMİR’E VERİLİYOR

Körfez bölgesinde ikamet edip, ilk aşısını BİONTEK olarak Edremit Devlet Hastanesinde yaptıran kişilere, 2. aşısı için MHRS tarafından 90-120 km. uzaklıkta olan Çanakkale Biga Devlet Hastanesi veya İzmir Çiğli Hastanesine randevu verilebilmektedir. Soruyoruz: Hareketliliği ve bulaşı artırmak için mi bu kadar uzak mesafelere yönlendiriliyor? İşte tam da bu yüzden “Pandemiyi yönetemiyorsunuz” diyoruz, sadece aşıları zamanında ve yeteri kadar tedarik ederek sağlık kuruluşlarına teslim etseydiniz, bu kadar mutant virüs oluşmadan sağlık çalışanları emin olun çok daha fazla yol alırdı. Herkes kendi işini yapmalı. Gölge etmeyin yeter” dedi.