AK Parti Grup Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın Birleşmiş Milletler’in yerel yönetim kuruluşu olan UCLG MEWA Çevre Komitesi Başkanı ve Kültür Turizm Komitesi Başkan Yardımcısı(eşbaşkanı) olmasını LGBT ile ilişkilendirilmesine sert çıktı. Şahin, UCLG MEWA ile İstanbul Sözleşmesi’nin benzer konular gibi aktarılmasının art niyet içerdiğini belirtti.

LGBT’YE DESTEĞİ CHP VERİYOR

LGBT’i görmek isteyenlerin CHP’li belediyelere bakmasının yeterli olacağını kaydeden Şahin, “Ne gariptir ki CHP’li Belediyelerinin alenen destek verdiği LGBTİ’leri görmezden gelen CHP yandaşı basın mensupları ve CHP’li siyasiler Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Başkanımız Yücel Yılmaz hakkında cehaletlerini ortaya dökmekten başka işe yaraman yalan algı peşindedir” dedi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın Çevre Komitesi Başkanı ve Kültür Turizm Komitesi Başkan Yardımcısı(eşbaşkanı) olduğu Birleşmiş Milletler yerel yönetim kuruluşu UCLG MEWA’da görev almasını İstanbul Sözleşmesi ve LGBT’ye destek vermekle aynı konularmış gibi ilişkilendirilmesine sert çıktı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a yalan ve yanlış algılarla çamur atıldığını kaydeden Mehmet Birol Şahin, LGBT’i görmek isteyenlerin CHP’li belediyelere bakmalarının yeterli olacağını söyledi. İstanbul Sözleşmesi’yle UCLG MEWA’nın birbirinden farklı konular olduğunu dile getiren Şahin, “İstanbul Sözleşmesi denilen sözleşmenin tam adı: “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadele Hakkındaki Avrupa Konseyi Sözleşmesi”  Avrupa Konseyi sözleşmesi 2011 yılında ilk defa İstanbul’da imzaya atıldığı için kısaca İstanbul Sözleşmesi olarak anılmaktadır. UCLG MEWA  nın Türkçe açılımı “Birleşmiş Kentler ve Yerel yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’dır. Amacı yerel yönetimlerin değerlerini, amaçlarını ve çıkarlarını koruyarak bölgemizdeki yerel yönetimlerin ulusal sınırları aşan sesi ve uluslararası arenadaki savunucusu olmaktır. İstanbul Sözleşmesi Avrupa Birliği Devletleri’nin Kadına karşı şiddeti ve Aile İçi Şiddeti önlemek amacıyla ortaya konulan bir sözleşmeyken UCLG MEWA Teşkilatı Birleşmiş Milletler üyesi Devletlerin katıldığı bir Belediyecilik Kuruluşudur.  Bu anlamda UCLG MEWA ‘nın “Kadına Karşı Şiddeti ve Aile İçi Şiddeti Önleme” diye bir çalışma konusu yoktur. Sadece Kadınların yerel Yönetimlerde daha fazla temsil edilmesi, kadınların ekonomik ve sosyal alanlarda daha güçlü olması için çalışma konusu vardır. Nitekim Karesi Belediyesi 2016-2018 yıllarını kapsayan zaman için bu alanda ve konuda çeşitli çalışmalar yapmıştır” dedi.

“BİRLEŞMİŞ MİLLETLER 75. YIL GENÇLİK

PARKI ŞEHRİMİZE KAZANDIRILDI”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın iki komitede görev almasının şehir için gurur kaynadığı olduğunu kaydeden Şahin, “ Halen UCLG MEWA 5 Komite olarak çalışmalarını sürdürmekte olup Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 2 Komite’de katılım sağlamaktadır. Bu Komiteler Çevre Komitesi ile Kültür ve Turizm Komitesi’dir. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz Çevre Komitesi Başkanı, Kültür ve Turizm Komitesi’nin Eşbaşkanı yani Başkan Yardımcısı’dır. Öte yandan yine Kültür ve Turizm de en az Çevre kadar son derece önemli bir çalışma alanıdır.  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ın Birleşmiş Milletlere üye bütün Devletlerin üye olduğu UCLG MEWA Kültür ve Turizm Komitesi’nin Eşbaşkanı olması da şehrimiz için son derece önemli bir gurur kaynağıdır. Yücel Yılmaz başkanımızın Birleşmiş Milletler nezdindeki bu çalışmaları sonucunda Birleşmiş Milletler Türkiye’de tek olan bir projeyi şehrimizde gerçekleştirmiş ve Karesi ilçemizde “Birleşmiş Milletler 75. yıl Gençlik Merkezi” şehrimize kazandırılmıştır. Bu iki önemli başarı ve onur kaynağı olan bir konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz takdir edilmesi desteklenmesi gerekirken garip bir biçimde siyaset uğruna ve başkanımız eleştirip karalamak için bu sıfatların kullanılması bunu yapanların cehaletini sergilemeleri yanında Balıkesir’e karşı içine düştükleri kötüleme çukurunun ifadesidir. Birleşmiş Milletler’in UCLG MEWA  Teşkilatı’nı LGBTİ ile ilişkilendirmek kötü niyet ve cehaletin zirvesidir” dedi.

BALIKESİR “YENGEÇ SEPETİ SENDROMU”

HASTALIĞINDAN KURTULMALI

LGBT’yle ilişkili belediye aranıyorsa CHP’li belediyelere bakılmasının yeterli olacağını dile getiren Mehmet Birol Şahin, “ LGBT ile ilişkili Belediye aranıyorsa bakılması gereken yer CHP’li Belediyelerdir. CHP’li Belediyeler LGBTİ Komisyon ve Meclis’leri kurarak LGBT’yi masum ve meşrulaştıran, teşvik ve tanıtım yapan çalışmaları alenen yapmaktadır. Örneğin, CHP’li Şişli ve Kadıköy Belediyeleri LGBTİ Meclisi kurmuştur. 23 Nisan Kutlamaları kapsamında CHP’li Şişli ve Kadıköy Belediyeleri #LGBTİÇOCUKLARVARDIR diyerek bilboardları bu içerikli afişlerle donatmışlardır. Keza 8 Mart Kadınlar Günü kutlamalarını bahane ederek  “Lezbiyenim”, “Transım”, “Biseksüelim”, “İnterseksim” sloganları ile yazdıkları afişler hazırlayarak şehirlerini, sokak ve caddelerine asmışlardır. LGBTİ’nin gösteri yürüyüşleri içlerinde Balıkesir’deki CHP’li ilçe Belediyelerinin de olduğu bütün CHP’li Belediyeler destek açıklamaları yapmaktadır.  Ne gariptir ki CHP’li Belediyelerinin alenen destek verdiği LGBTİ’leri görmezden gelen CHP yandaşı basın mensupları ve CHP’li siyasiler Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Başkanımız Yücel Yılmaz hakkında cehaletlerini ortaya dökmekten başka işe yaraman yalan algı peşindedir.  Uluslar arası alanlarda başarılı çalışmalar yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ın bu çalışmaların sonuçlarını somut olarak görmeye başladığımız bir dönemde şehrimizde hakim davranış olan “bir adım öne çıkanları ayağından çekme” çabasından artık vazgeçmek şehrimize faydalı olacaktır. Balıkesir artık bu “yengeç sepeti sendromu” hastalığından kurtulmalıdır” dedi