Türkiye’de göçmen kuşların geçiş noktasında yer alan birçok kentteki sulak alanlar, kuşlar için yuva oluyor. Dünyanın birçok bölgesinden Türkiye’ye gelen göçmen kuşlara ev sahipliği yapan sulak araziler, büyüleyici güzelliğiyle ilgi görüyor.

Türkiye’nin zengin doğası ve bitki örtüsü sayesinde, pek çok kentte farklı özelliklere sahip ekosistemler oluşuyor. Ülkenin doğal zenginlikleri arasında, dünyanın hayranlığını kazanmış kuş cennetleri bulunuyor. Bu bölgelerde hem kuş türleri korunuyor hem de onları doğal ortamlarından izlemek ve haklarında bilgi sahibi olmak isteyenler için özel alanlar yer alıyor. Kuşlara yuva ve dinlenme noktası olan, dünyanın hayranlığını kazanmış birbirinden güzel kuş cennetleri, havadan görüntülendi.

Manyas Kuş Cenneti
Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki Manyas Kuş Gölü’nün kuzeydoğusunda yer alan Manyas Kuş Cenneti’ndeki plankton açısından zengin su, yabani hayatın çeşitliliğini sağlıyor. 266 tür kuşun yaşadığı Manyas Kuş Cenneti’nde, su kuşu yuvalama alanlarının uzaktan izlenmesini sağlayan kamera sistemi bulunuyor. Burada tepeli pelikan, karabatak, küçük karabatak, gece balıkçılı, alaca balıkçıl, gri balıkçıl, küçük ak balıkçıl, çeltikçi, kaşıkçı, bıyıklı sumru ve tepeli batağan gibi kuş türleri üremeye devam ediyor.

İzmir Kuş Cenneti
İzmir’in Çiğli ilçesindeki Çamaltı Tuzlası’nda bulunan İzmir Kuş Cenneti, toy, mezgeldek, kulaklı orman baykuşu, sütlabi gibi çeşitlerin de yer aldığı yaklaşık 300 kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Türkiye’de flamingoların ürediği alanlardan olan bölge, nesli küresel ölçekte tehlike altında olan tepeli pelikana da yuva oluyor.