Koronavirüsü salgını nedeniyle bireysel karantina önlemlerinin üzerinde durulduğu günlerde AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, vaka sayısının yüksek olduğu büyükşehirlerden Balıkesir’in sahil bölgelerine akın olduğuna dikkat çekip, bölgesel karantina önlemlerinin alınması üzerine öneride bulundu.

Koronavirüsü nedeniyle okulların kapalı olması ve bazı işyerlerinde çalışanların izne çıkartılmasından dolayı yazlık sahil bölgelerine yoğun bir girişin olduğuna değinen AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, sosyal medya hesabından özellikle sahil bölgelerine yönelik Koronavirüsü vakalarının önüne geçilmesi için bölgesel karantina önerisinde bulundu. Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı etiketleyerek “İstanbul-Ankara gibi yurtdışı geliş-gidişin yoğun olduğu büyükşehirlerden sahillerdeki yazlık konutlara büyük kaçış var. Bu büyük bir risk. Sokağa çıkma yasağından önce il ve ilçelerden başka ilçelere seyahat mutlaka yasaklanmalı” paylaşımında bulundu.

SAHİL BÖLGELERİNDE NUFÜS ARTIŞI VAR

Bu kapsamda Balıkesir’in de risk altında olduğunu kaydeden Şahin, birkaç hafta içerisinde Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Edremit, Erdek ve Marmara Adası’nda yazlıkçı nüfusunda yaşanan artışa dikkat çekti. Şahin, “ Koronavirüsü vakaları ve ölümlerin nerede olduğuna dair resmi açıklama yapılmasa da yurtdışı bağlantısından dolayı vakaların büyük bölümü İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde görüldüğüne sosyal medyadaki paylaşımlardan şahit oluyoruz.  Balıkesir’de de Koronavirüsü vakasıyla ilgili bir açıklama olmasa da en azından bu virüsten birinin ölmediğini biliyoruz. Mart ayında olmamıza rağmen Koronavirüsü nedeniyle okulların tatil olması ve işyerlerinin ücretsiz izin vermesini fırsat bilen İstanbul, Ankara gibi büyükşehirde yaşayan kişiler yazlıklara akın etti.  Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Güney Marmara bölgesinde ise Erdek ve Marmara Adası’nda mart ayında olunmasına rağmen büyük bir yazlıkçı akını var. Yani Koronavirüsü vakalarının yüksek görüldüğü büyükşehirlerden insanlar bizim sahil bölgemize geliyor, dışarıda geziyor, esnaftan alışveriş yapıyor, taşıyıcısı da virüsü orada yaşayan halka aktarıyor. Geçtiğimiz günlerde Bodrum Belediye Başkanı bir video paylaşmış gelmeyin diye. Vakaların yüksek oranda yaşandığı illerden başka şehirlere gitmelerini engellememiz lazım. ” dedi.

BİREYSEL DEĞİL BÖLGESEL KARANTİNA

Bireysel karantinadan ziyade bölgesel karantina önlemlerinin alınması gerektiğini vurgulayan AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, Çin’in Koronavirüsü vakasını bu yöntemle yendiğine dikkat çekti. Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Evde kalarak bireysel karantina uyguluyoruz ancak bizim bu hastalığı yenmemiz için yöresel karantina uygulamamız gerekiyor. Koronavirüsü vakası görülen illere giriş-çıkışların yasaklanmalı.  Örneğin; Ayvalık’ta hiç koranavirüsü vakası yokken İstanbul’dan gelen bir kişinin bu virüsü ilçeye yayabiliyor.  Onun için vakaların görüldüğü yere giriş-çıkışlar engellenmeli. Çin, virüs vakasını bölgesel karantina uygulayarak yendi. Virüsün çıktığı Vuhan kentine giriş-çıkışları yasakladı. İtalya, Çin’in nüfusundan çok az olmasına rağmen ölüm vakaları Çin’den fazlaydı. Bunun sebebi Çin virüsün yayılmasını engellemek için bölgesel karantina uygulaması İtalya’da bunun olmamasıydı. Bizde Balıkesir’de bu vakaların görülmemesi, salgının yayılmaması ve insanların bundan dolayı ölmemesi için önlemimizi almalıyız. İlçelerimize özellikle büyükşehirlerden girişler engellenmeli” dedi.