Tarım ve hayvancılıkla ilgili konuların geniş bir çerçevede ele alınması, sorunların değerlendirilerek çözümler üretilmesi, yeni projelerin hayata geçirilmesi adına Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde Tarım ve Hayvancılık Sektörü Değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Şehit Ramazan Konuş toplantı salonunda düzenlenen sektör değerlendirme toplantısına Valimiz Sayın Hasan Şıldak başta olmak üzere; Vali Yardımcımız Şükrü Kara, İl Tarım ve Orman Müdürümüz Erkan Alkan, Orman Bölge Müdürü Birol Dündar, DSİ Bölge Müdürü Nazmi Koçak, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Serkan Akça, Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Karahan, TKDK İl Koordinatörü Murat Kar,  Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürü V. Koray Poyraz, Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü İlhami İlhan, Tarım ve Orman Bakanlığına Bağlı Kurum Amirleri, protokol üyeleri, tarım ve hayvancılık sektörü temsilcisi birlik başkanları katıldı.
İl Müdürümüz Erkan Alkan’nın açılış konuşması ile başlayan program Valimiz Hasan Şıldak’ın hitabı ve sektör değerlendirme toplantısı ile devam etti.
Türkiye’yi doyurma yolunda vazgeçilmez olan tarım ve hayvancılık sektörünün Balıkesir’in verimli toprakları ile büyümeye ve bereketlenmeye devam ettiğini vurgulayan İl Müdürümüz Alkan, tarım ve hayvancılığın Balıkesir’de ki genel durumunu dile getirerek dünden bu güne uygulanan projeleri anlattı.  
Sürdürülebilir üretimi, yeterli ve güvenilir gıdaya erişim ile kırsal kalkınmanın geliştirilmesi yolunda ki proje çalışmalarının yanında geleceğin tarım ve hayvancılığını planlamak için yürütülen faaliyetlerden bahseden İl Müdürümüz Erkan Alkan, her konuda olduğu gibi tarım ve hayvancılıkta da marka şehir olma yolunda kurum olarak emin adımlarla ilerlendiğini dile getirdi.
İl Müdürümüz Erkan Alkan konuşmasını, Balıkesir tarım ve hayvancılığına değer katan projeler, yatırım hedefleri ve çalışmalara desteklerini esirgemeyen, bizleri her zaman cesaretlendiren, başta Valimiz Sayın Hasan Şıldak olmak üzere, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve nicelerine sektörümüz adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” diyerek bitirdi.

Açılış ve protokol konuşmalarından sonra tarım ve hayvancılıkla ilgili konuların geniş bir çerçevede ele alındığı sektör değerlendirme toplantısında “#Söz10’da” mottosuyla Balıkesir tarım ve hayvancılığının genel durumu başta olmak üzere uygulanacak projeler ile yatırım hedefleri görüşüldü.
Tarım ve hayvancılığın tüm taraflarının ilk defa bir araya geldiği değerlendirme toplantısı karşılıklı soru cevap ile son buldu.