Toplantılara devamsızlığı nedeniyle meclis üyeliği düşürülen AK Partili Susurluk Belediye ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi İbrahim Dürmüş’ün durumu olağanüstü toplantıda yeniden ele alındı. Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney’in “Bir şans daha verelim, komisyonda konuyu görüşelim” teklifine rağmen CHP ve İYİ Partili üyelerin oylarıyla Dürmüş ikinci kez meclis üyeliğinden düşürüldü.

İLKİNDE KAYMAKAMLIK KABUL ETMEMİŞTİ

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney’in “Konuyu özel bir komisyonda görüşelim” teklifinin ret edildiği toplantıda CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin oylarıyla İbrahim Dürmüş’ün meclis üyeliği bir kez daha düşürüldü. Bir önceki toplantıda meclis üyeliği düşürülmesine karşın Susurluk Kaymakamlığınca bu karar kabul edilmemiş, konu yeniden Belediye Meclisi’ne taşınmıştı. Kamuoyundaki eleştirilere rağmen Susurluk Belediye Meclisi’nin CHP’li ve İYİ Partili üyeleri yeniden İbrahim Dürmüş’ün meclis üyeliğinin düşürülmesinden yana tavır ortaya koyarken Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney oylamada çekimser kaldı.

GÜNEY’İN KOMİSYON TEKLİFİ RET EDİLDİ

Oylama öncesinde konunun kurulacak bir komisyonda ele alınmasını isteyen Güney, “Ben Susurluk halkının belediye başkanı olarak siyasi görüşü ne olursa olsun meclis üyelerimizle burada hizmet ediyoruz. Hiçbir şekilde yanlış karar verilmeden farklı olumsuzlukların yaşanmasının önüne geçmek ve bir şans daha vermek için konuyu kuracağımız komisyonda görüşelim” teklifini CHP ve İYİ Partili üyeler ret etti. Sonrasında yapılan oylamada CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin oylarıyla İbrahim Dürmüş’ün meclis üyeliği bir kez daha düşürüldü.