Avrupa Birliği Erasmus+ programı kapsamında sürdürülen “Let’s Remove The Obstacles With Sports! – Engelleri sporla kaldıralım” başlıklı gençlik projesi kapsamında 35 genç Balıkesir’e geldi. 14 tane engelli gencin de yer aldığı bu projede katılımcılar İspanya, Macaristan, Romanya, Polonya ve Türkiye’den katılım sağlandı.

Projenin temel konusu sporun bir dahil etme aracı olarak etkili şekilde kullanılması. Bu amaçla farklı spor dallarının engellilerin de katılacağı bir sosyal katılım aracına dönüştürülmesinin desteklenmesi amaçlanmaktadır. Bir başka yönüyle bu projede kültürel etkileşim de amaçlanmıştır. Başta Türk kültür ve adetleri olmak üzere gençlerin katılımcı ülkelerin kültürlerini keşfetmeleri ve anlamaları amaçlanmıştır. Ayrıca Balıkesir ilinde engellilerin topluma katılımını destekleyen çalışmaların tanıtımı da bu projenin hedefleri arasında yer almaktadır. Bu projeyi özel kılan başka bir konu Avrupa spor haftası kapsamında gerçekleştirilecek olmasıdır. Her yıl 23-30 Eylül arasında gerçekleştirilen Avrupa spor haftasında insanların spora katılımı teşvik edilmekte, sporun farklı yönleri ortaya konmaktadır.  Proje kapsamında gençler Balıkesir’de bazı ziyaretler gerçekleştirmekteler. Türkiye Sakatlar Derneği ve Balıkesir Engelli Spor Kulübü Derneğine ziyaret yapan gençler, şehrimizdeki engellilerin durumu, beklentileri ve onlara sunulan spor branşları hakkında bilgi alarak Bocce sporunu deneyimledi.

KENTİ TANIMA

Katılımcılar, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Gençlik Spor Müdürlüğü ortaklığı ile bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Balıkesir BB Dijital Gençlik Merkezi ziyareti ile başlayan gezi, Zağnospaşa Camii ve Külliyesi ile devam ettirildi. Külliyeyi gezen gençler Balbucks da çay ve kahve ikramı yapıldıktan sonra Devrim Erbil Çağdaş Sanatlar müzesindeki eserleri görme şansı elde etti. Avlu Onhann Gurme’de yenen öğle yemeği sonrasında NE10 Balıkesir şehir araştırmaları ve teknoloji geliştirme merkeziden bilgiler edinen katılımcılar Balıkesir GSİM 75. Yıl gençlik merkezini gezerek, gençlik merkezindeki çalışmaları öğrenip, sportif etkinliklere katıldılar.