Balıkesir Valiliği himayelerinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Karesi Kaymakamlığı, Altıeylül Kaymakamlığı, Karesi Belediyesi, Altıeylül Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen proje kapsamındaki uygulamalarla öğrencilerin spor konusunda bilinçlendirilmesi, yeteneklerin ortaya çıkarılması, çocuğun hayatını disipline edilmesi ve sporda ahlaki davranışların kazandırılması amaçlanıyor.
İl ve İlçelerin tamamında hayata geçen projede, görev alan antrenör ve öğretmenler eşliğinde öğrenciler sporla buluşuyor. Çocukların okullardaki sosyal – kültürel – sportif faaliyetlere katılımının ve öğrencilerin ortak faaliyet alanlarının artırılması amacıyla başlayan proje hakkında Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “Tüm çocukların spor yapması gerekir, geleceğimizin teminatı ve ülkemizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın mutlaka bir branşta spor yapmaları gerektiğine inanıyorum. Çocuklarımızın spor bilinciyle yetişmesi için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Eğitim ve spor ayrılmayan, birbirini tamamlayan iki parçadır. ” diye konuştu.
Proje kapsamında 20 ilçemizde 25 branşta yapılan spor kurslarına geçtiğimiz dönem 39.120 öğrenci katılım sağlamıştır. Atletizm, Badminton, Basketbol, Boks, Cimnastik, Halk Oyunları, Hemsball, Geleneksel Okçuluk, Judo, Taekwondo, Oryantiring,  Güreş, Eskrim, Masa Tenisi, Voleybol, Tenis, Tırmanış, Karate, Hentbol, Dart, Bocce, Satranç, İzcilik, Yüzme ve Yelken branşlarında aktif olarak çalışmalar devam ediyor.