Balıkesir Devlet Hastanesi’nden taburcu edilen hastayı evine çıkartmayan ambulans görevlileri hastayı evinin bahçesine bırakıp gitti.

Yaşlı kadını evinin bahçesindeki betonun üzerine bırakan yetkililer ‘Bizim görevimiz buraya kadar yukarı çıkartamayız’ diyerek gitti. Karesi CHP İlçe Başkanı Dilek Yalçın’ın annesi olan Ayşe Yalçın komşularının yardımıyla evine taşındı.

Yalçın sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Üç ayı geçen hastane yolculuğumuzda nihayet annemi taburcu ettiler diye sevinirken, doktor ambulans ile götürülmesinin uygun olduğu yazıyı verdi. Başhekimlik onayladı. Ambulans meğer eve değil bahçede, betona kadar hizmet veriyormuş. Eve taşıyamayacaklarını söyleyip, bahçede böylece bırakıp gittiler” dedi.

Balıkesir Sağlık Müdürlüğü “Balıkesir Devlet Hastanesinden taburcu edilip evine hasta nakil ambulansı ile getirilen hastamızın ikameti olan daireye çıkarılmayıp bahçede bırakılma­sı iddiaları üzerine sorumlu personel hakkında Müdürlüğümüz ivedi olarak inceleme ve soruşturma başlatmıştır” açıklaması yaptı