Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“SİYASİ RANT UĞRUNA 18 MART’A GÖLGE DÜŞÜRDÜLER”

AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 109’ncu yıldönümü kapsamında Havran’da düzenlenen Kocaseyit’i anma programında CHP Milletvekili Serkan Sarı’yla aralarında yaşanan tartışmayla ilgili basın açıklaması düzenledi. Ok, “CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın her fırsatta siyasi rant uğruna Kuvayi Milliye şehrinin güzelliklerini gölgelemeye devam ediyorlar” dedi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili

AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Havran’da Çanakkale kahramanı Kocaseyit’in anıt mezarının başında CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı’yla aralarında yaşanan tartışmaya dair açıklama yaptı.  CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın’ın siyasi rant uğruna kendisine sözlü saldırıda bulunarak Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününe gölge düşürdüğünü belirten İsmail Ok “18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 109’ncu yıldönümü kapsamında Türk tarihinin akışını değiştiren, Atatürk’ün de büyük değer verdiği Kocaseyit’i anma programında maalesef Kuvayi Milliye şehrimize yakışmayan üzücü bir olay yaşanmıştır. Edremit Kaymakamı ve Balıkesir Vali Yardımcısıyla birlikteyken CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı partilileriyle bir arada üzerime gelerek bizim Atatürkçülüğümüzü test etmek, Atatürk üzerinden üst perdeden saldırarak tahrik etmeye çalışmışlardır. Ama biz soğukkanlılığımızı ısrarla koruduk. Bizler orada sadece danışmanım ve ben vardı. Vali yardımcısı da olayı yatıştırmak için baya çaba sarf etti. Haliyle anıt mezardaki törende bu olayın yaşanarak gündeme gelmesi CHP’yi Balıkesir’de kimlerin temsil ettiğini göstermiş, gerçek Atatürkçüleri son derece üzmüştür. Bu işin siyaseti olmaz, bu konu siyaset üstüdür. Kocaseyit ve şehitlerimiz bizim gönlümüzde yer alıyor. Ebediyen de böyle devam edecektir. Ancak CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın sırf siyasi rant uğruna gerçek Atatürkçüleri, gerçek CHP’ye gönül verenleri üzecek böyle provokatif eylemlere girişmişlerdir. Bundan son derece üzüldük. Balıkesir, Türkiye’nin gündemine böyle tarihi bir anda gelmeyi hiç hak etmiyor.

BİZ CAMİYE GİTTİK ONLAR MİTİNG YAPTILAR!

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın her fırsatta siyasi rant uğruna Kuvayi Milliye şehrinin güzelliklerini gölgelemeye devam ediyorlar. Ama biz onların tahriklerine kapılmayacağız. Onlar ne yaparsa yapsın bizleri kavga ortamına çekemeyecekler. En kısa zamanda Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül verenler, Atatürkçüler de Serkan Sarı ve Ahmet Akın’a ilk fırsatta gerekli dersi vereceklerini sanıyorum. Bu olay Balıkesir’in tüm kesimlerini derinden yaralamıştır. Ben bu ikiliyi Balıkesir’in vicdanına havale ediyorum. Balıkesir’de inanılmaz gelişmeler yaşanıyor. Hem Ankara merkezi hükümet hem Büyükşehir Belediyemiz Balıkesir’deki gelişmelerle gündeme gelirken Serkan Sarı ve Ahmet Akın ikilisi sürekli kavga ortamıyla gündeme gelmesi Balıkesirlileri derinden yaralıyor. Bu ortamda siyaset yapılmasını Balıkesirliler tarafından da asla kabul edilmeyecektir. Mevlid-i Şerif vardı öğle namazıyla birlikte bizler Mevlid-i Şerif’e katılmak öğle namazında camiye gittik onlar Kocaseyit’in memleketinde siyasi miting yaptılar. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma gününde bizler camiye giderken dua ederken, onlar miting yaptılar. Siyaset bu değil. Ama ne yaparlarsa yapsınlar başta Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ve merkezi hükümetin yatırımları bunların yaptıkları asla gölgelenemeyecektir. Ben huzurlarınızda bu yatırım nedeniyle bakanımız ve büyükşehir belediye başkanımız Yücel Yılmaz’a teşekkür ediyorum.

ATATÜRK MASKESİYLE ATATÜRK’TEN SİYASİ RANT SAĞLIYORLAR

Protokol anıt mezara karanfillerini bıraktı, dua yapıldı. Kaymakam, vali yardımcısı ve ben mezarlığın dışarı çıkardık. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı ve Ahmet Akın kalabalık bir grupla üzerime geldiler. Benim Atatürkçülüğümü sorgulamaya başladılar. Bende onlara benim Atatürkçülüğümü tartacak bir tartı olmadığını söyledim. Bu kez Atatürk maskesinin arkasına saklanıp siyasi rant sağlamak için üzerime geldiklerini ifade ettim. Onlara İstanbul ve diğer şehirlerde seçim kazanmak için DEM Partili isimleri listelerine koyduklarını hatırlattım. Buna rağmen hala üzerime geldiler. Beni tahrik edip kavga çıkarmayı amaçladılar” dedi.