Cumhur İttifakı’nın Erdek Belediye Başkanı Adayı Mehmet Ali Yağcı, bu hafta içerisinde yapılacak seçim öncesinde SEMBOL Medya’dan Ümit Ulus’a konuştu. Erdek Belediye Meclisi üyelerinin takdiriyle başkan seçilmesi durumunda siyaset üstü bir yönetim anlayışı sergileyeceğini belirten Yağcı, “Rozetimizi çıkarıp meclisteki tüm siyasi partilerin belediye meclis üyeleriyle birlikte Erdek’imize hizmet edeceğiz” dedi.

AK PARTİ, CHP VE MHP’DE SİYASET YAPTI

Hayatını Erdek’in sorunlarının çözümü ve turizmde eski parlak günlerine dönmesi meselesine adayan Cumhur İttifakı Adayı Mehmet Ali Yağcı, ilçede siyaset üstü bir isim olarak öne çıkıyor. Erdek siyasi arenasında; MHP’den İlçe Başkanlığı, CHP ve AK Parti’den meclis üyeliği yapan Mehmet Ali Yağcı, siyaset üstü kimliğiyle Erdek’te tüm siyasi partilerin kapılarını sonuna kadar açtığı bir isim. Kendisi de siyasete ideoloji ekseninde değil memlekete hizmet, taş üstüne taş koymak olarak bakıyor. Erdek’te sağcısının, solcusunun, milliyetçisinin, muhafazakarının sempatiyle baktığı ender siyasetçilerden. Siyasetin dışında Erdek’te Ticaret Odası Başkanlığı gibi önemli bir görevi de üstlendi. Görev yaptığı dönemde Erdek’in tanıtımı için altına imza attığı motosiklet festivalleri halen övgüyle konuşuluyor.  Şuanda AK Parti Belediye Meclis Üyeliğinin yanı sıra Marmara Birlik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyor.

RENKLİ BİR KİŞİLİĞE SAHİP

Mehmet Ali Yağcı, siyaset ve iş dünyasındaki çalışmalarının yanı sıra sosyal yaşamında da renkli bir kişiliğe sahip. Erdek sevdalısı olarak bilinen Mehmet Ali Yağcı, boş zamanlarında dalış yapıyor. En büyük tutkusu bir dönem festivaline de imza attığı motosiklet croos. Kendisinin de Enduro tarzı motosikleti bulunuyor ve zaman zaman kullanıyor. Gitar çalmasını, bisiklet kullanmasını ve sabah yürüyüşlerini ihmal etmeyen Mehmet Ali Yağcı, insani ilişkileri de kuvvetli. Cumhur İttifakı adaylığı açıklanması sonrası tebrik yağmuruna tutulan Yağcı’ya en yoğun ilgiyi sosyal demokratlar gösterdi. İlçedeki sol ve sosyal demokrat taban Yağcı’nın başkan olmasıyla Erdek’in Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım ve hizmetlerinden daha çok faydalanacağına inanıyor.

SİYASET VE SİVİL TOPLUMDA ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENDİ

Biraz bize kendinizden bahseder misiniz?

M.A. Y: 16.03.1964 Erdek doğumluyum. 1986 yılından bu yana turizmle uğraşmaktayım. Otelcilik yapıyorum aynı zamanda küçük bir restoranım var. Tesisimiz yaz-kış hizmet veriyor. Evliyim, bir oğlum var. Erdek siyaset ve sosyal yaşamında kentimize hizmet etmek için çalışmalarım oldu. Yaşadığım kente olan borcumu ödemek için elimi taşın altına koymaktan çekinmedim. MHP’den ilçe başkanlığı, bir dönem CHP’den belediye meclis üyeliği yaptım. Şu anda da AK Parti’den belediye meclis üyesi olarak görev yapıyorum. Erdek Ticaret Odası Başkanlığı görevi yaptım. Bu süreçte Erdek’imizin tanıtımı için organizasyonların altına imza attık. Marmara Birlik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısıyım. Aynı zamanda zeytincilik yapıyorum.

MOTOSİKLET KULLANIYOR, GİTAR ÇALIYOR

Siyaset ve sivil toplumcu yanınınız yanı sıra sosyal yaşamınızda neler yapıyorsunuz?

M.A.Y: Küçük bir Zodyak botum var, zaman buldukça dalmaya gidiyorum. Yine hobi olarak motosiklet merakım var Kroos Enduro tarzı. Turizmle ilgili Erdek’in tanıtımı için iki defa motosiklet festivali yapmıştık. Baya bir ses getirmişti etkinliğimiz.  Motosiklet binmeyi severim. Biraz gitar çalarım. Bisiklet sürmeyi severim.  Sahil bandında her sabah yürüyüş yaparım”

SORUNLARI TEK

TEK ÇÖZECEĞİZ”

Erdek, Güney Marmara Bölgesi’nde turizmi ve doğal güzellikleriyle öne çıkıyor. Bu potansiyelin ortaya çıkartılması adına neler yapmayı düşünüyorsunuz?

M.A.Y: Erdek, 1960’lı yılların başında turizmin sistemli olarak başladığı beldelerin başında geliyor.   O yıllarda Erdek, günümüzün Bodrum’u, Antalya’sı, Çeşme’si gibi popülerliği bulunuyordu. Maalesef yıllar boyunca bazı eksikliklerden dolayı bu popülerliği kaybettik. Ancak büyük avantajlarımız var. Bursa’ya, İstanbul’a çok yakınız. Hafta sonları bile insanların gelip tatilini yapabileceği bir konumdayız. Erdek’imiz, turizmin yanı sıra; zeytincilik, balıkçılık, Kapıdağ soğanımız ve bitki florasıyla öne çıkıyor. Güney Marmara’da inci gibi bir şehir ancak gerektiği yerlere gelmesi biraz geç kalmış bir yer. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’la oturup konuştuk. Kendisi vizyoner, çözüm ve hizmet odaklı bir bakış açısıyla çalışıyor. Belediye başkanı seçilmem durumunda Yücel Başkanımızla uyumlu bir çalışma ortamı yakalayıp, Erdek’in sorunlarını tek tek çözeceğiz. Uyumlu bir çalışma ortaya koyacağız. Altyapı sorunumuz vardı; Yücel Yılmaz başkanımız sağ olsun bu konuda çalışmaları başlattı. Arıtmamız yoktu bununla ilgili de çalışmalar yapılıyor. Doğalgaz çalışmaları devam ediyor, bu çalışmalar da en kısa zamanda bitecektir.  Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’a aklımızdaki çalışma ve projeleri anlattık. Yücel Başkanımız da Erdek’le ilgili beklentilerini ve projelerini aktardı. Ortaya çıkacak sinerjiyle Erdek’imiz çok iyi yerlere gelecek”

“SAHİL BANDI YENİLENECEK”

Belediye Başkanı seçilmeniz durumunda ilk yapacağınız çalışmalar neler olacak?

M.A.Y: Erdek’imizin fotoğraf karelerine de sıklıkla yansıyan sahil bandımız var. Bu sahil bandı yaklaşık 3-3. 5 kilometre uzunluğu bulunuyor. Yücel Yılmaz Başkanımızdan söz aldım burasının yapılması için. Burası ben 15-16 yaşındayken yapıldı ve yaklaşık 40 yıldır çivi bile değmedi. Komple baştanbaşa yenilenecek. Yücel Başkanımızdan söz aldım. İnşallah bunu başaracağız Bunun yanı sıra ilçemizde otopark sıkıntısı yaşıyoruz. Bu konuda ivedilikle bir çalışma gerçekleştireceğiz. Halkımızın kapalı pazaryeri talebi var. Bunu yerine getireceğiz.

“ORTAK AKILLA HAREKET EDECEĞİZ”

Nasıl bir belediye başkanı olacaksınız?

M.A.Y: Bizim siyasi anlamda tüm belediye meclis üyelerimizle birlikte hareket edeceğiz. CHP-İYİ Parti belediye meclis üyeleriyle birlikte Erdek’in turizmini geliştirmeye çalışacağız. Parti ayrımı olmaksızın ortak paydamız Erdek olacak. CHP’de de turizmci arkadaşlarımız var. Siyaset üstü bir bakış açısıyla biz olarak ortak akılla hareket edeceğiz. Siyaset bir kenara bırakılıp Erdek paydasında buluşacağız. Erdek’te yaşayan tüm vatandaşlarımız siyasi partisi ne olursa olsun Erdek Belediyesi’nde sorunları çözüme ulaşacak.

“ARTIK ZİNCİRLERİ KIRMALIYIZ”

Siz daha önce farklı partilerde siyaset yaptınız, diğer parti ve camialara da yakınsınız. Bu seçilmeniz durumunda başkanlığınızda kolaylık sağlayacak mı?

MHP İlçe Başkanlığı görevi yaptım. Bir dönem CHP belediye meclis üyesiydim. Şu anda da AK Parti çatısı altında memlekete hizmet ediyorum. Ben hayatımın hiçbir bölümünde particilik yapmadan bu kente hizmet etmeyi kendime ilke edindim. Taşın altına elimi koydum. Unumuz var, yağımız var, şekerimiz var, sıra helva yapmaya geldi. Bu helvayı da tüm meclis üyeleriyle birlikte yapacağız. Turizm tesislerimiz var. Bunlarda da yerel yönetimlerden beklentileri var. Bunları iyi biliyoruz. Sektörün içinden gelen ve sorunları yakından bilen biri olarak sorunları çözüme kavuşturacağız. Erdek’ten çok umutluyum, geleceğinden umutluyum, insanından umutluyum. Sağcısıyla, solcusuyla insanımız iyidir.  Bu işin siyaset üstü bir şey. Artık zincirleri kırmalıyız. Erdek’imizin güzel geleceği için çalışacağız. Temiz bir şehir olacağız. Çevreye duyarlı bir belediyecilik olacak. Tarımıyla ilgili üreticilerin yanında olacağız. Zeytinimizi ve Kapıdağ soğanımızı daha iyi tanıtacağız. Festivallerle yeniden Erdek’i Türkiye’nin gündemine getireceğiz” dedi.