CHP ve İYİ Parti’nin ardından AK Parti’de de milletvekili adayı olmak isteyen il başkanları için yol haritası açıklandı. AK Parti’de il başkanlarının milletvekilliği aday adaylığı için istifa süreci başladı. İllerin alfabetik sırasına göre milletvekili adayı olmak isteyen il başkanları ay sonuna kadar istifalarını sunacak. Genel Merkezin onayını alarak 30’a yakın il başkanını milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etmesine kesin gözüyle bakılırken bu 30 il başkanı arasında AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran’ın da yer alması bekleniyor.

Genel seçim öncesinde AK Parti’de milletvekili aday adayı olmak isteyen il başkanları için yol haritası belli oldu. Daha önce CHP ve İYİ Parti’de il başkanlarının milletvekili aday adaylığı için işleyen sürecin bir benzeri AK Parti’de yaşanacak.  AK Parti’de il başkanlarının milletvekilliği aday adaylığı için istifa süreci başladı. Ay sonuna kadar AK Parti Genel Merkez’in onayını alarak 30’a yakın il başkanının aday adaylığı için görevlerinden istifa etmesi beklenirken, istifalar illerin alfabetik sırasına göre gerçekleşecek. İlk etapta Aksaray AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Aydın AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen ve Düzce AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin aday adaylığı için istifa eden il başkanları oldular.

ÖNCE İL BAŞKANLARI

SONRA BELEDİYE BAŞKANLARI

Bu kapsamda ocak ayı sonuna kadar 30 civarında il başkanının istifalarını açıklaması beklenirken AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran’ın ismi de istifa edecek il başkanları arasında yer alıyor. Başaran’ın kısa bir süre içerisinde Genel Merkezinde olurunu alarak istifasını sunacağı konuşuluyor.  Milletvekili aday adaylı olmak isteyen sınırlı sayıda il başkanın talebini değerlendirmeye alacak AK Parti’de, belediye başkanlarının istifa süreci için ise bir süre daha bekleneceği ifade ediliyor.