Termali, doğası, doğal ürünleri, Yağcıbedir halısı ve turizmiyle son yıllarda Balıkesir’in yıldızı parlayan ilçelerinin başında gelen Sındırgı, yeni vizyon projelerle her geçen gün gelişimini sürdürüyor. Kent merkezi içerisinde yer alan Kocahan Meydanı Sındırgı Belediyesi’nin hazırladığı yeni projeyle turistlerin gözdesi olacak.

İçerisinde 62 bağımsız işyeri, 60 kişilik cep sineması ve tiyatro salonu, 175 metrekare sergi alanı, çocuklar için oyun alanı, kafe ve restoranlarıyla kent meydanında yükselecek yeni projenin tanıtımı yapan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ilçenin son yıllarda hareketlenen turizm potansiyelini daha da yukarı çekeceklerini ifade etti.  Kısa bir süre önce restore edilerek faaliyete başlayan Kışla Müze Han Otel’de gerçekleşen basın toplantısında konuşan Yavaş, 3 bin 500 metrekare inşaat alanı bulunan 16 milyon lire yatırım bedeli bulunan ve 24 ayda tamamlanması beklenen projeyi belediyenin kasasından bir lira para çıkmadan ilçeye kazandıracaklarını belirtti.

YENİ YAŞAM ALANI

Kocahan projesiyle birlikte Sındırgı’nın prestijinin arttırılacağını kaydeden Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “ Şerif Paşa Cami ve Cumhuriyet Meydanı Projelerini tamamlayacak olan Kocahan projesini de bu dönem içinde yapmayı planlıyoruz.  62 adet bağımsız işyeri, cep sineması ve tiyatro salonu, sergi ve etkinlik salonu, kafe restoran, Türk Hamamı ve Belediye Oteli ile bağlantılı olacak Kocahan Sındırgı’nın bir markası halini alacak bir proje. İlçeye gelen ziyaretçilerin rahatça alışveriş yapabileceği, tur otobüslerinin ilk uğrak noktası olacak ilçe merkezindeki diğer projelerle koordineli konsept bir proje olacak. 17 Mart 2020 tarihinde ihalesini gerçekleştireceğimiz projemizi de iki yıl içerisinde tamamlayarak hizmete sunmayı hedefliyoruz.  Bu projeyi de birlikte hayata geçirerek Sındırgı’nın Geleceğine armağan edeceğiz. Projenin içinde kalan kısımda mevcut Halk Eğitim Merkezi binası bulunmakta. Bu binayı yeni projeyle birlikte şehir müzesine dönüştüreceğiz. Öğretmenevi’yle ilgili yıkım kararı var. Burasını protokolle birlikte belediyeye almak istiyoruz. Buradan başlayıp kapalı pazaryerine kadar olan yerde bir prestij caddesi oluşmuş olacak. Şehir müzesinin yanında şu anda Balıkesir’in en güzel kütüphanesi var. Alt katı çocuk, üst katı yetişkin kütüphanesi olarak hizmet veriyor. Bunun yanında da çocukları sanatsal ve kültürel faaliyetleri yapabileceği, geleneksel oyunları oynayabileceği bir alan düşünüyoruz. Buranın da adını kızanlar toyu koymayı düşünüyoruz. Yine Yağcıbedir kültürünün geleceğe aktarılması için Yağcıbedir halı dokuma atölyeleri olacak. Proje içerisinde yer alan okul binası var. Burası kent merkezinde olduğundan trafik açısından sıkıntı yaratan bir yerdi. İki yıl öncede depreme dayanaksız olduğu belirlendi. Burası yıkılacak ve belediye olarak biz bu okulun yerine yenisini yapacağız. Araç otoparkı için belediyeye ait 19 adet dükkan var. Burası belediyeye gelir getirmesi için 25 yıl önce yapılmış küçük yerler. Bu dükkanları yıkıp ve burayı otopark haline getireceğiz” dedi.  Projenin içerisinde bir termal otelimiz olacak. Burada belediyenin 24 odalık bir oteli vardı. Buranın kapasitesini 28’e çıkartıp termal hale getireceğiz.

FİRMAYA DÜKKAN VERİLECEK

Kocahan Projesini belediyenin kasasından para çıkmadan yapacaklarını ifade eden Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “3 bin 500 metrekarelik inşaat alanı ve içerisinde 62 tane işyeri var. İki tane kapalı alan var. Kaymakamlık konutu var onu protokolle başka bir yere taşıyacağız. Buradan kaldırılacak 18 derslik okulu başka yere yapacağız. Bu projeye artı olarak 4 projemiz var yeni olarak. Eylül ayına okul yetiştirilecek.  Bu projeyi yaparken belediyenin kasasından bir lira çıkmayacak. Burada toplam 16 milyon liralık bir yatırım var. Toplam 8 bin metrekare inşaat alanı var. Bu işler olurken belediyenin kasasından para çıkmayacak. Bu projeyi yapacak firmaya projeyi yapması koşuluyla 62 tane dükkandan zeminde yer alan 40’nı vereceğiz. Yani 8 bin metrekarelik inşaat alanının bin 580 metrekaresini inşaat karşılığında firmaya vereceğiz. Bu projenin tamamını belediyemizde çalışan mimarımız, peyzaj mimarımız, inşaat mühendisimiz tarafından yapıldı. Zeminden 7 dükkan, üst katların tamamı da belediyemize ait olacak. Artı 1 milyon 100 bin lira üstüne bedeli açık arttırmayla alacağız. Burada en çok veren ihaleyi alacak”