Balıkesir Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Tanıtma Derneği üyeleri Muharrem Ayı nedeniyle bir araya gelip aşure pişirerek vatandaşlara ikram ettiler.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Balıkesir Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Tanıtma DerneğiBaşkanı Akay Şahin ve yönetim kurulu, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural, AK Parti Karesi İlçe Başkanı Yusuf Hocaoğlu’nun yanı sıra çoksayıda vatandaş katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte aşureler kısa sürede tükendi.

Alevi toplumu için aşurenin çok önemli olduğuna vurgu yapan Balıkesir Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanı Akay Şahin, “Aşure sevgidir, eşitliktir, şükürdür” dedi. Başkan Şahin, sözlerini şu şekilde tamamladı; “Yüce Peygamberimiz tarafından Hz. Muhammed Mustafa’nın sevgili torunu İmam Hüseyin ve 72 Kerbela şehidinin aziz ruhlarının yüzü suyu hürmetine tutulmuş olan mahtem oruçlarımızın insanlık alemine barış ve huzur vesilesi olması dileklerimle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Alevi inancında aşure önemli bir yere sahiptir. Aşure içinde birlik, beraberlik, eşitlik, barış sevgi ve paylaşım barındırır. Aşure birlik ve beraberliğin sembolüdür. Aşure farklı olan tat ve renklerin aynı tat ve renk olması demektir. Aşure farklı malzemelerin sevgi kazanında muhabbet kepçesiyle ve inanç ateşiyle pişmesi sonucu hazırlanan hak lokmasının adıdır.”