Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın’ın pankartının zabıta ekipleri tarafından kaldırılmasıyla ilgili basın açıklaması düzenledi. Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirirken hak, hukuk, adalet, emek çağrısında bulunan Serkan Sarı, Edremit Belediyesi’nin aylarca personel maaşını ödeyememesi sorusu karşısında zor anlar yaşadı. Sarı, Edremit’te personeli aylarca perişan eden sorunu ilçenin kış-yaz nüfusu arasındaki farka bağlayıp personelin maaşının 10-15 gün geciktiğini ifade etti.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın’ın pankartının zabıta tarafından kaldırılmasına ilişkin basın açıklaması düzenledi. Ahmet Akın’ın pankartının kasıtlı olarak kaldırıldığını ifade eden Sarı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yönetimini hedefe koydu. Sarı, “ Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ahmet Akın’ın kampanya startını verdik. Onun astığı kampanya pankartı üzerinden gereksiz bir tartışma çıktı. Çok yersiz anlamsız bir tartışmaydı. Zabıtayla ilgili bir anlaşmamız vardı. Alanın yarısını biz yarısını onların asacağı bir uzlaşı sağlamıştık. Ola ki ödenmesi gereken bir bedel varsa il başkanlığımız reklam bedelini ödemeye hazır olduğunu herhangi bir eksiklik kusur gibi çabamız olmadığını açık yüreklilikle ifade etmemize rağmen kasıtlı zorba şekilde gecenin bir vakti bu pankart indirildi. Onun üzerinden de büyükşehir belediyesinin yetkilileri açıklamalar yaptı. Bize; “Serkan Sarı mağduriyet yaratmaya çalışıyor her seferinde de patlıyor. Zağnos Paşa Meydanı’nda patladı, orada patladı burada patladı. Biz dosyaları geriye götürelim; kim patlıyor, kim bu kente ihanet ediyor, kim bu kentte adını resmi tutanaklara sayıştay raporlarına yansıyor, kim mafyalarla birlikte hareket ediyor, kim bu dedikoduların baş kahramanı haline geliyor.  Bunu hatırlatmakta fayda var. Kim patlıyor kim patlamıyormuş hep birlikte görelim diyelim”  

“YANDAŞI CANDAŞI GÜÇ SAHİBİ YAPTI”

Balıkesir Büyükşehir Belediye yönetimine yönelik eleştirilerini sıralayan Sarı, “AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı 5 yıl önce gönül belediyeciliği diye başladığı belediye başkanlığını gönlüne göre yönetti, yandaşını candaşını rant sahibi, güç sahibi yaptı. Bunu tüm Balıkesir biliyor, bunu herkes biliyor. Bunu yargıda tespit etti. Usulsüzlükler, kanunsuzluklar devletin en üst yargı organları tarafından raporlarla ortaya konuldu. 2021 yılına ait sayıştay raporlarında belediyenin kamu ihale kanuna uymadığı kademe kademe tespitlerle ortaya konulmuş durumda. Bu raporlarda hakkında suç duyurusunda bulunulan halkçı hukukçular tarafından suç duyurusu yapıldı. Ne yazık ki AKP’nin siyaset anlayışını biliyoruz, bizden olursa üstünü ört, bizden olursa sakla, bizden olursa gizle ama velakin karşısında bir muhalefet varsa da tepesine bin. Bugün sayıştay raporlarında açıkça belirtilmesine rağmen İçişleri Bakanlığı tarafından engellenen davalar sonucunda yeniden Danıştay’ın kararıyla yeniden incelenme kararı alınmıştır. Doğrudan temin yoluyla alım yapılması için kamu ihale kanunun hiçe sayılmıştır. Sayıştay raporlarından avadanlık-yedek parça alımlarını 273 kere doğrudan teminle yağ alımını 10 kez doğrudan teminle, temizlik malzemelerini 16 kez, baskı giderlerini 51 kez doğrudan teminle yapılmıştır, toplam kamu zararı 10 milyon lirayı bulmuş” dedi. 

EDREMİT’TE SORUN KIŞ- YAZ NÜFUSUYMUŞ

Edremit Belediyesi’nin çalışanlarına maaşını ödeyememesi konusunda yönetilen soruyu da cevaplayan Sarı, “Ay içinde geciken ödemeler var. Bu da derinlemesine tartışılan bir konu. Körfez ilçelerinde yaşanan ciddi bir finansal sorun var. Bugün zorlanan Edremit Belediyesi ama güçlük yaşayan birçok belediyemiz var.  Bunun sebebi de yaz nüfusuyla kış nüfusunun farklı olması. 150 bin nüfuslu ilçe için aldıkları bütçeyle yazın 1.5 milyon kişiye hizmet etmeye çalışıyorlar. Bunu da 10 katı bütçenin onda biriyle yapıyorlar. Zorluklar yaşandı, bununla ilgili yasal çağrılarda bulunuldu. Sahil belediyeleri için bu geçerli. Bunun yasal olarak çözülmesi gerekiyor. İktidar bu sahil beldelerinin yaz nüfusunu göz önünde bulundurup gerekli kaynağı buraya aktarmalı. Buradan sahil şeridinde iller bankasında ekstra ödenek sağlanmalı” dedi. Konser dediğimiz etkinlikler iptal edildi. Dönem dönem diğer ilçelerde bu konularda sıkıntılar yaşadı. Önümüzdeki günlerde Edremit Belediyesi de bu sıkıntıyı çözecektir. Edremit Belediyesi’nde belediyecilik yapmak zordur. Edremit Belediyesi çalışanlarının 10-15 gün geciken maaşları yatar” dedi.