CHP’de kıran kırana geçmesi beklenen il kongresi öncesinde Altıeylül’de delege seçimleri dengeleri değiştirdi. CHP Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli’nin beyaz listesi delege seçimlerinde ezici bir üstünlük sağlaması CHP İl Başkanı Serkan Sarı elini güçlendirdi. En ciddi rakibi Ender Biçki ile Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın’ın işbirliği yapmasıyla zor duruma düşen ve önemli bir delege desteğinden olan Sarı, Altıeylül’de Şehirli’nin delege seçimlerini kazanmasıyla yarıştaki iddiasını sürdürdü.

Kongre sürecinin en hareketli geçtiği partiler arasında yer alan CHP’de gözlerin üzerine çevrildiği ilçeler arasında yer alan Altıeylül’de delege seçimleri tamamlandı. Üç adayın yarışmaya hazırlandığı CHP Altıeylül İlçe Kongresi öncesinde mevcut İlçe Başkanı Hakan Şehirli’nin beyaz listesi delege seçimlerini önde tamamladı. Altıeylül’de Şehirli’nin beyaz listesinin kazanması il kongresi öncesinde de dengeleri değiştirdi. CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın’la kongre süreci öncesinde arasına kara kedi giren ve Yalçın’ın delege seçimlerini kazanmasıyla önemli destekten olan İl Başkanı Serkan Sarı, Altıeylül’de Hakan Şehirli’nin delege seçimlerini kazanmasıyla Yalçın’ın destek verdiği rakibi Ender Biçki’ye kaptırdığı üstünlüğü yeniden ele aldı.

ŞEHİRLİ 13 MAHALLENİN 11’Nİ KAZANDI

13 merkez mahalle delege seçiminin 11’nde zaferle ayrılan CHP Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli’nin rakibi ise yeşil listeyle seçime girecek Zekiye Uçar oldu. Bir diğer başkan adayı Tugay Demiralp’in mavi listesi ise hiçbir mahallede kazanamadı. 21 Aralık Pazar günü Küçük Sanayi Sitesi üçüncü kapıdaki Grand Düğün Salonu’nda yapılacak ilçe kongresi öncesinde kırsal ve merkez mahallelerin delege seçimlerini tamamladıklarını kaydeden CHP Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli, delege seçimlerinin demokratik ve şeffaf bir ortamda gerçekleştiğini ifade etti. Delege seçimlerinde beyaz listesinin önde tamamladığını vurgulayan Şehirli, son sözü ilçe delegelerinin 21 Aralık’taki kongrede söyleyeceğini belirtti. Şehirli sözlerini şöyle sürdürdü:” Altıeylül’de kırsal ve merkez mahalle delege seçimlerini tamamladık. Delege seçimlerini ilçe başkanlığı binamızda yaptık. Delege seçimleri gayet demokratik, açık, şeffaf bir şekilde gerçekleşti. Bunu ilçe başkan adaylarımız ve tüm üyelerimiz yakinen gördü. Bu bizim için onur ve gurur verici bir durumdur. Şu anda 363 delegemizi belirledik ve bu delegelerimizle 21 Aralık’ta Küçük Sanayi üçüncü kapıdaki Grand Düğün Salonu’nda ilçe kongremizi gerçekleştireceğiz. Divan Kurulu’na yapılacak müracaatlar sonunda aday olacak arkadaşlarımızla seçime gidip, kongremizi tamamlayacağız. O gün kongrede aday olacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Bu işin kazananı Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır. Bu bizim demokratik bir yarışımızdır. Bu yarışın sonunda hep birlikte kol kola yerelde ve ulusalda iktidar olmak için salondan birlikte çıkacağız. Bunu delege seçimlerinde gösterdik. Kazanan CHP olacaktır. 13 mahallenin 11 tanesinde beyaz liste önde tamamladı. Üç listede ortak yazılan, daha önce partiye bir şekilde hizmet etmiş arkadaşlarımız var. Liste bazında beyaz liste önde bitirmiştir yarışı. Ancak bu yarışın asıl belirleyici tarafı ilçe kongresinde belli olacaktır” dedi.