Balıkesir Sebze ve Meyveciler Odası’na kayıtlı esnaf genel kurulda tercihini değişimden yana kullandı. Pazarcı esnafı uzun yıllar Balıkesir Sebze ve Meyveciler Odası başkanlığı sıfatını kullanarak pazaryerlerinde en iyi yerleri kapatarak kişisel rant sağlayan Ayhan Baydan’a sandığa gömdü. Genel kurulda üyelerin 432’sinin oyunu alan Nurullah Bozkır Sebze ve Meyveciler Odası’nın yeni başkanı olurken Ayhan Baydan 256 oyda kaldı

ESNAF BAYDAN’IN RANTINI UNUTMADI

Balıkesir Sebze ve Meyveciler Odası’nın yeni başkanı Nurullah Bozkır oldu. Balıkesir’de üye potansiyeli bakımından en önemli odaların başında gelen Sebze ve Meyveciler Odası’nın iki adaylı geçen genel kurulunda değişim çıktı.  Mevcut Başkan Ayhan Baydan’ın karşısına çıkan Nurullah Bozkır, üyelerin 432’sinin oyunu alarak Balıkesir Sebze ve Meyveciler Odası’nın yeni başkanı oldu. Uzun yıllar Balıkesir pazarcı esnafının üzerinden ve koltuktan güç alarak kendisine rant sağlayan, pazaryerlerinden kurasız şekilde yer kapatan Ayhan Baydan, genel kurulda 256 oyda kaldı.

PAZARYERLERİNDE BALLI

YERLERİ KENDİSİNE ALIYORDU

Hatırlanacağı üzere Altıeylül Belediyesi’nin Balıkesir’in en büyük pazarı olan Cumartesi pazaryerinde yer dağıtımında Ayhan Baydan, kendisinin oda başkanı olduğunu öne sürerek pazaryerinde kuraya girmeden en güzel yerleri almış sonrasında bu yerleri astronomik fiyatlara satışa çıkarmıştı. Pazarcı esnafından gelen tepkiler ve konunun SEMBOL Medya’da haber olması sonrasında Altıeylül Belediyesi, Ayhan Baydan’a kurasız verilen iki yeri geri almıştı. Esnaf ise cumartesi pazarında olduğu gibi farklı pazaryerlerinde de kendisine menfaat sağlayan, üyelerin sorunlarıyla ilgilenmeyen Ayhan Baydan’a tepkisini sandıkta gösterdi.

VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRECEĞİZ

Balıkesir Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Nurullah Bozkır ise yaptığı ilk açıklamada şunları kaydetti:  “ Genel kurul için uzun bir süredir çalışıyorduk. Esnaflarımızla tek tek görüşüp sorunların çözümü için fikirlerimizi anlattık.  Üyelerimizin teveccühüyle seçilerek sorumluluğumuz bir kat daha arttı.  Ateşten gömleği üzerimize giydik. Şimdi hizmet ve verdiğimiz sözleri yerine getirme zamanı. Üyelerimize verdiğimiz sözleri teker teker yerine getireceğiz” dedi.