Koronavirüsü vakalarında son dönemde yaşanan artışa rağmen sahil beldelerindeki insan yoğunluğu endişe veriyor.

Koronavirüsü nedeniyle eğitimin dijital ortamda başlamasından dolayı Koronavirüsü vakalarındaki artışa rağmen sahil beldelerindeki insan kalabalığı devam ediyor. Ayrıca bu bölgelerdeki maske ve mesafe kurallarının göz ardı edilmesi de tehlikenin boyutunu artıyor.

Sağlık Bakanlığı’nın son dönemlerde Koronavirüsü vakalarında yaşanan artışa dikkat çekmesinin ardından İçişleri Bakanlığı düğün-nişan-kına-sünnet gibi toplu etkinliklerde kısıtlamalara gitmesine rağmen sahil bölgesindeki insan kalabalığı endişe verici boyutlara geldi.

Mart ayından bu yana okulların kapalı olmasıyla birlikte insanlar turizm beldelerine akın etmesiyle sahiller yerli turistlerle doldu taştı.  Tehlikeye rağmen denetimlerin şehir merkezlerindeki gibi yapılmadığı turistik beldelerde maske ve mesafe kurallarının da göz ardı edilmesi virüs tehdidini ileri boyutlara taşıdı.

Vakalardaki artıştan sonra kısıtlama ve denetimleri arttıran İçişleri Bakanlığı, okulların örgün eğitime başlamasına günler kala sahil bölgelerindeki kaygı verici tabloya müdahale etmesi bekleniyor.