Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Nihat Erzi, 6.dönem toplu sözleşme sürecini değerlendirdi. Kangren haline gelen sorunları çözmek amacıyla masaya oturduklarını ifade eden Sağlık-Sen Şube Başkanı Nihat Erzi, önemli kazanımlar elde ettiklerini söyledi.

Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Nihat Erzi, 6.dönem toplu sözleşme sürecinde önemli kazanımlar elde ettiklerini söyledi. Sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü adına masada mücadele verdiklerini belirten Erzi, “ “Kangren haline gelmiş, bugüne kadar göz ardı edilmiş sorunların çözüme kavuşması amacıyla büyük bir mücadele verdik ve masaya kazanma umuduyla oturduk. Çok şükür, önemli kazanımlar elde ettik” dedi. Memur Sen ve Sağlık Sen Genel Merkezleri tarafından son ana kadar mücadele ettiklerini kaydeden Erzi, “Pandeminin kahramanı sağlık çalışanları, emeklerinin karşılığını düne göre daha çok alacak. Sağlık-Sen olarak her zaman sağlık emekçilerinin yanında olduk. Hem sağlık hem de sosyal hizmet çalışanlarına reva görülen adaletsizliğe hiçbir zaman sessiz kalmadık. Sahada tüm teşkilatımızla verdiğimiz mücadeleyi, masadaki mücadelemizle taçlandırdık. Özellikle ek ödeme konusunda önemli bir kazanım elde ettik. İnşallah bu kazanımların devamı gelecek. Bundan sonra da sağlık çalışanlarının yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

YETMEZ AMA EVET!

Ayrıca Erzi; “Önümüzdeki süreçte de Döner Sermaye sisteminin sil baştan ele alınması için gerekli çalışmaların yapılması için girişimler yapılacaktır. İcap nöbetleri ile ilgili düzenlemelerin yapılması ve riskli birimlerin güncellenmesi noktasında çalışmalar yapılarak, yasalaşması adına takipçisi olacağız. Sağlıkta şiddette tam olarak çözülmüş değil. Bununla ilgili de daha ağır cezalar verilmesi noktasında mücadelemiz sürecektir. Yardımcı Hizmetler sınıfının Genel İdari Hizmetler sınıfına geçirilmesi için unvan değişikliği sınavına gerek kalmaksızın gereken değişikliğin yapılması için gerekli mücadele verilecektir. Hastane gelirlerinin artması ve dağıtılabilir oranların artması adına SUT fiyatlarının güncellenmesi için gerekli mücadele verilecektir. Dolayısıyla yetmez ama evet diyoruz…” dedi.