AK Parti Genel Merkezi, İl Başkanlığı’nda yola yeni bir isimle devam kararı aldı

SAĞLAM iSTiFA EDiYOR

İl Başkanlığı boyunca, tarafsızlığıyla ve parti içindeki fitneye karşı verdiği mücadeleyle hafızalara kazınan AK Parti’nin hukukçu İl Başkanı Ahmet Sağlam, yeni dönemde koltuğu devredecek

Ahmet Sağlam, partinin il başkanlığına oldukça fırtınalı bir dönemde getirilmişti. AK Parti, kurulduğundan bu yana Balıkesir’deki en kötü dönemlerini geçiriyordu. Selefi Hasan Demiraslan’ın adı AK Parti Genel Merkezi’nde “Dosyacı Hasan”a çıkmış, parti içinde kan gövdeyi götürüyordu.

Hukukçu Sağlam, koltuğa oturur oturmaz ilk iş İl Başkanlığı makamının tarafsızlığını ve kavgaya bulaşmamasını sağlamaya çalıştı. Oldukça zor geçen 31 Mart yerel seçimlerinden de alnının akıyla çıkan Sağlam, yaklaşan il kongresi öncesi Genel Merkez’in talimatıyla görevden ayrılıyor.

Koltuğun boşalmasıyla, şüphesiz AK Parti’deki İl Başkanlığı yarışı farklı bir boyut kazanacak. Kulislerde, OSB Genel Müdürü Mesut Eray ve Eski Karesi İlçe Başkanı Av. Kemal Aydemir’in adı ön plana çıkıyor. Ama AK Parti Genel Merkezi, İl Başkanlığı’nda kamuoyunu ters köşeye yatırmayı da seviyor.