Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Serkan Sarı, ilçe kongreleri sonucunda yeni göreve seçilen 15 ilçe başkanıyla birlikte Otel Basri’de basın toplantısı düzenledi. İlçe kongrelerini geçtiğimiz Pazar günü İvrindi’yle sonlandırdıklarını ifade eden Sarı, il kongresini de 16 Şubat tarihinde gerçekleştireceklerini söyledi.

CHP İl Başkanı Serkan Sarı, 15 ilçe başkanıyla birlikte basının karşısına geçip il kongresiyle ilgili bilgi verdi. İl kongresini 16 Şubat’ta gerçekleştireceklerini söyleyen Sarı, aday olan tüm isimlere başarılar diledi. Basın toplantısına Serkan Sarı’ya muhalif olarak bilinen Karesi, Ayvalık, Manyas, Bandırma ve Burhaniye ilçe başkanlarının katılmaması dikkat çekti.  İlçe kongrelerini tamamladıklarını sırada il kongresinin kaldığını ifade eden Sarı, “ 14 Aralık 2019 tarihinde Gömeç ilçemizle ilçe kongrelerini başlattık. 26 Ocak İvrindi İlçe Kongresi’yle de kongrelerimizi tamamladık. Bütün başkanlarımız yetkilerini aldılar ve artık Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapabilmek için yetkin bir şekilde çalışmalarını hayata geçirecekler. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu durum göz önünde bulundurulduğunda CHP’de siyaset yapan ilçe başkanlarımıza, yönetimlerimize önemli görevler düşmektedir. Ülkemizin ekonomik buhran içerisinde savrulan işçisi, emekçisi, çiftçisi, öğrencisi, işsizi bugün hepsi mağdur durumdadır. Bu mağduriyetlerinin tek çözüm noktası da Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Yakın zaman içerisinde bir genel seçim olacağı umudu içindeyiz. Çünkü ülkemizi yöneten iktidar herhangi bir sorunumuza çözüm olamadığı gibi gelecek içinde sorunlarımıza umut vaat etmemektedir. Bugün mevcut yönetimin ülkemizin hiçbir sorununa çözüm olamadığını gören vatandaşlarımız ve halkımız yakın zamanda bu yönetimin el değiştirmesini ve hatta bu sistemin değişmesini talep ettiğini sokakta yaptığımız ziyaretlerde görüyoruz” dedi.

“34 MİLYAR DOLARLIK DEPREM BÜTÇESİNİ NEREYE HARCADIKLARININ AÇIKLAYAMIYORLAR”

İktidarın toplumun hiçbir sorununa çözüm üretemediğini iddia eden CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Elazığ depremi sonrası yaşananların buna en güzel örnek olduğunu söyledi. Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü: “  Bugün tek adam rejimiyle, dayatmacı bir yönetim anlayışıyla toplumumuzun hiçbir sorununu hiçbir derdine derman olamıyoruz. Çok yakın bir zamanda Elazığ’da yaşamını yetiren vatandaşlarımıza baş sağlığı dilemek istiyorum. Amma velakin bugün bir sorun yaşandıktan sonra üzülmektense bunların yaşanmaması için mücadele etmek esası ülkemizi yönetenlerin temel görevidir. Yıllardan beri ülkemizdeki deprem sorununu varlığı hatta 100 yıllardan beri varlığı süre gelen deprem riskiyle göz önünde bulunmamıza rağmen hala bu konuyla ilgili tedbir almayan iktidar bu konu için yaratmış olduğu kaynaklarının nereye kullanıldığını hesap vermekten kaçınan iktidar bugün yaşanan süreci kabul edilmesini istiyor. Takdiri ilahi kavramı üzerinden meşrulaştırılmasını istiyor. Bugün böylesi zor bir durumda ölen vatandaşlarımızın hüznünü hepimiz yaşıyoruz. Elimizden geldiğince hepimiz destek olmaya çalışıyoruz. Bugün bütün belediyelerimiz topladıkları tüm erzakları Erdek’ten Bandırma’ya bütün ilçelerimiz tırlarla yardımlarımızı bu bölgeye ulaştırıyorlar. 34 milyar dolarlık bir deprem bütçesi yaratılmış olmasına rağmen hala bu kaynağın ne yapıldığı ve nerede kullanıldığına yönelik hesap verilemiyor. Bizler CHP’li siyasetçiler hesap veren ve soran bir anlayışla siyaset yapıyoruz” dedi.

28-29 MART BÜYÜK KURULTAY

CHP İl kongresinin 16 şubat tarihinde yapılacağını dile getiren Sarı, “Bugün ilçelerde başkanlarımız bizleri en iyi şekilde temsil etmek üzere görevlerine geldiler. Başkanlarımız ilçelerdeki sorunların takipçileri olacaktır. 20 ilçeden 4 tanesi kadın başkan seçildi, 16’sı da genç başkan. Bu kongrelerin sonunda il kongresi süreci başlıyor. Aday olacak arkadaşlarımız var. Hepsi birbirinden değerli. 16 Şubat tarihinde il kongresini yapacağız. Bütün aday arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Devamında 28-29 Mart’ta da kurultayımız var” dedi.